DS Locuință unifamilială

București, România
Autori: arh. Alexandru PAȘOL, arh. Roxana-Alexandra GAVRILĂ, arh. Silviu GAVRILĂ / SC Arhipas Design SRL
Colaboratori: Form Architecture Studio

Locuința individuală din prezentul studiu este situată în cartierul ANL “Henri Coandă” din București. Proprietarii au decis să modifice proiectul inițial, aflat în stadiul “la roșu”. Aceștia doresc să intervină asupra configurației actuale în favoarea unei rezolvări estetice a locuinței la exterior. În acest sens volumele ce definesc silueta casei și golurile din cadrul fațadelor își schimbă forma pentru a realiza o compoziție unitară și minimalistă la exterior.
La interior arhitecții au ales să amenajeze parterul și mansarda folosind materiale și texturi ce rezonează cu gusturile proprietarilor. În cadrul conceptului de amenajare interioară s-au folosit ca accente la nivelul pereților culori neutre, tonuri reci și local cărămida aparentă - specifice stilului industrial, iar pentru a echilibra atmosfera s-au adăugat tavane luminoase cu inserții de lemn sau beton aparent.
La nivelul pardoselilor sunt alternate texturile neutre ale placărilor ceramice cu lemnul masiv.
Mobilierul folosit urmărește același concept jucăuș ce alternează nuanțele de bază regăsite în cadrul finisajelor de interior cu culori și materiale îndrăznețe ce au rolul de a închega compozițional spațiile interioare.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2013, secţiunea design / amenajări interioare
Cafenea F 64
arh. Alexandru PAȘOL, arh. Silviu GAVRILĂ