ro | en

Locuință în Ordoreanu

Clinceni, jud. Giurgiu, România
Autori: arh. Emil Burbea-Milescu, arh. Oana Gabriela Iacob, Radu Ponta, Alexandra Zăgan, Elena Moisesc, Răzvan Delcea / REPUBLIC OF ARCHITECTS
Colaboratori: Structura: ing. Cătălin Caraza (Inginerie Creativa SRL)
Inginerie: ing. Florentina Radu (Alyates Design SRL)
Inginerie: ing. Adrian Drăgușin (Marna Proiect SRL)
Fotografii: Dafina Jeacă

Comentariul autorului

Satul Ordoreanu din comuna Clinceni a fost declarat “sat martir” dată fiind demolarea acestuia în 1987 pentru a face loc viitorului Canal Dunăre-Bucureşti. După Revoluţie locuitorii au fost re-împroprietăriţi în prezentul amplasament, adiacent lacului de acumulare Mihăilești-Cornetu. Apropierea pădurii şi a luncii răului Argeş au făcut acest loc atractiv pentru o tânără familie dinamică, amatoare de exerciţiu fizic în natură.
Pe terenul de 3000mp. ni s-a cerut să proiectăm o mică locuinţă de weekend, alternativă aglomeraţiei bucureştene: funcţiuni minimale pentru o familie cu un copil, dependinţe, piscină şi teren de tenis. Forma amoebică a clădirii principale a fost gândită să lucreze împreună cu terenul şi cu folosirile sale. Intrarea este legată de garaj, în timp ce zona de zi se deschide către o terasă principală înspre piscină, dar şi către o terasă mai intimă, în adiacenţa grădinii de zarzavat. Chiar dacă am stabilit împreună cu beneficiarii că cea mai lesnicioasă formă de locuire este la parter, aceştia şi-au dorit două zone de retragere cu intimitate extremă. Cei doi coconi rezultaţi configurează un fel de topografie locală, casa fiind percepută diferit din orice direcţie.



Alte lucrări cu aceiași autori: