ro | en
  • Mențiune

# în spațiul public

Sibiu, jud. Sibiu, România
Autori: arh. Elena Ștefănescu Marcu, Andrei Ștefănescu, arh. Liviu-Vlad Moraru / Studio AE (Atelier SEA S.R.L.)

Comentariul autorului

Odată cu protestele din 2017, rețeaua invizibilă s-a materializat în spațiul public prin manifestarea liberă a oamenilor. Prin depășirea limitei fizice convenționale, dimensiunea virtuală a orașelor a devenit evidentă. Sociologul Manuel Castells publica în 1996 „The Rise of the Network Society” în care prezintă ideea spațiului ca flux.
Proiectul, # în spațiul public, propune o soluție prin care layer-ul informațional prinde formă în spațiul public. Culoarea albastră reflectorizantă este asociată canalelor social media și susține ideea de dimensiune virtuală. Elementele vopsite păstrează permanent idea dialogului social.
„#” – simbol informațional și dinamic, care adună gândurile comune în mediul virtual, devine material și element central al amenajării. Băncile mobile permit participanților să propună scenarii diferite în funcție de evenimentul organizat. Acestea devin un experiment despre utilizarea bunului comun, iar în lipsa lor, simbolul „#” va păstra amintirea evenimentelor.
Mișcarea de forță pe care a generat-o social media devine evidențiată printr-un gest puternic în spațiul public care contrastează cu existentul.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură