ro | en

"Ne vedem în Sibiu" . Concurs de mobilier urban

sibiu, jud. Sibiu, România
Autori: arh. Cosmin Dragomir, arh. Alina Gabriela Dragomir, arh. Cătălin Filip, st.arh. Iulia Ilie / Studio A19 / S.C. BEGIN ANYWHERE S.R.L.
Colaboratori: Colaborator: Mihai Toma

Comentariul autorului

Propunerea s-a născut ca răspuns al unor nevoi firești din interiorul comunității: nevoia de a se întâlni și de a se exprima. Astfel, întregul scenariu de apropriere a spațiului reflectă o strângere laolaltă naturală, în care, prin flexibilitatea soluției și prin lipsa constrângerilor, oamenii să se simtă liberi.
Cele trei componente principale ale propunerii – masa, scaunele și mecanismul de producere a energiei – înfățișează o aparentă liniaritate, însă, de fapt, fiecare are capacitatea de a crea mici nuclee umane și locuri de dialog ad-hoc. Compozițional, masa – ca obiect arhetipal al adunării și dezbaterii, devine elementul central al proiectului, în jurul căreia, datorită flexibilității poziției scaunelor, oamenii se pot așeza în multiple moduri.
Mecanismul de producere a energiei relevă, de asemenea, ideea de comunitate, prin efortul colectiv de acționare manuală a greutății. Aceasta constă într-un panou de tablă groasă și reprezintă un element de expresie a comunității, o "tabula rasa" pe care sunt inscripționate gândurile colective.
Deși este conceput în relație cu locul dat prin temă, independența proiectului și capacitatea lui de a deveni reper îi permite amplasarea și în cadrul altor spații cu vocație publică, reprezentând astfel un obiect adaptabil, care își păstrează în același timp forța conceptuală.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură