ro | en

Foyer urban - Opereta națională

București, România
Autori: arh. Elena Ștefănescu Marcu, Andrei Ștefănescu, st.arh. Marius Manea, arh. Ingrid Cosmescu, arh. Liviu-Vlad Moraru / studio ae (atelier sea s.r.l.)

Comentariul autorului

Situl Operetei beneficiază de un context avantajos: în centrul oraşului, pe malul stâng al Dâmboviţei, cu teren în pantă care coboară spre apă, cu deschidere către Biserica lui Bucur. Acest studiu ca avut ca scop amplificarea prezenței elementelor existente şi transformarea lor într-un parcus continuu, coerent, integrat la nivel urban.
Elementele propuse contribuie la identificarea spaţiului la nivel urban: panta terenului - folosirea diferențelor de nivel pentru a crea perspective panoramice; Contactul cu apa - aducerea apei pe sit printr-o pliculă de apă care curge apoi în Dâmboviţa, crearea unei pasarele belvedere care se deschide către râu şi către Biserica lui Bucur; reper - pasarela spre Dâmbovița și accent vertical in intersecție; Vegetația cu caracter spontan care ocupa jumatate din suprafața amenajată și sunetele naturii prin habitatul nou creat; traficul - parcarea ascunsă a mașinilor folosind panta terenului.
Ca strategie, planul general prezintă viziunea pe termen mediu şi lung a proiectului, astfel încat să se poată etapiza, iar la final să se obţină un proiect coerent: zona Operetei să devină o piesă de legătură şi o zonă de activare a Dâmboviţei la nivel urban.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură