ro | en

Worldclass

București, România
Autori: arh. Elena Dragu, arh. Cosmin Anghelache, arh. Diana Maria Iordache / CUMULUS ARCHITECTURE
Colaboratori: Foto: Andrei Mărgulescu

Comentariul autorului

Provocarea proiectului a fost găsirea unei linii de design în care sa se regăsească, deopotrivă, eleganța specifică cadrului general al hotelului Marriott și dinamimsmul caracteristic unei săli de fitness.
Laitmotivul spațiului sunt liniile oblice, un tribut adus miscării, îmbrătisând, ca un al doilea layer, întreg spațiul: pardoseala, plafoane, mobilier. Accentuate de suprafețe reflectorizante mari asezate în zone cheie, tăieturile se materializaează într-o formă tangibilă, descompunând și unind spațiul în aceleași timp.
Fundalul general de gri închis, în contrast cu lemnul în doua nuanțe, aduce o notă de rafinement și modernitate amenajării.
Materialele folosite și paleta cromatică restransă au fost gândite astfel încat să se complementeze și să se completeze recirpoc: lemn-beton, gri-nuanțe natural de lemn. Contrastul puternic este dat de mobilierul de lounge, cu tapițerii în culori puternice, ce aduce o tușa veselă întregii atmosfere.
Accesul catre Spa, deși usor defavorizat ca poziție, se anunță în cadrul general al spațiului prin volumetria sub formă de pâlnie și prin excesul intentionat de verde crud natural. Se creează astfel un punct de ruptură puternic la nivelul anvelopei recepției, ghidând publicul spre zona de Spa sub forma unei promisiuni de oază de relaxare.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior