ro | en

ANA SI COPIII

București, România
Autori: arh. Elena Dragu, arh. Maria Fofircă - Iacob, st.arh. Radu Matei / CUMULUS ARCHITECTURE

Comentariul autorului

Ideea de centru de zi a apărut din dorința Asociației “Ana și copiii” de a crește posibilitățile de dezvoltare ale unor copii defavorizați social, ca membri ai unei familii și ai unei comunități. Proiectul a evoluat sub forma unui voluntariat prin care ne-am dorit să devenim prietenii acestor copii.
Centrul constituie un ‘hub’ de educație în afara orelor de școală, loc de luat masa, asistență socială și supraveghere individuală, activități culturale și extrascolare. Fiind dedicat școlarilor și preșcolaritlor, prezintă un joc de spații multivalente, care pot fi adaptate în funcție de media de vârstă.
Ca imagine generală, se pune accent pe iluminare și culori primare, iar jocul de pe fațade intărește ideea de dezvoltare a creativității copiilor prin informații simple.
Panourile prefabricate de beton și invelitoarea mixtă din panouri de policarbonat și termoizolante sunt o parte din materialele folosite care propun rezolvări constructive de actualitate.
Deși am format o echipă temeinică de susținători specializați, proiectul crește cu fiecare zi și asteaptă noi voluntari care să se implice.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură