ro | en

Locuinta Unifamiliala, Cluj

Comuna Baciu, sat Suceagu, jud. Cluj, România
Autor: arh. Monica Despina Sache / Tag Architecture
Colaboratori: Vlad Savulescu, Irina Georgescu, T. Pavlu (structuri), A. Minteuan , M. Nechifor , F.Manga (sanitare), A. Enciu (HVAC)

Comentariul autorului

Localitatea in care se va construi locuinta unifamiliala, satul Suceagu, se afla in comuna comuna Baciu, pe dealurile ce se afla in imediata apropiere a orasului Clujul. Amplasamentul este unul ce imbie la contemplare, aflandu-se pe marginea unei vai, o fosta zona de livezi, pustiita insa de ani. Terenului nostru generos, lipsit de vecinatati construite, i se deschide nestingherita privelistea satului invecinat, cu cateva casute acoperite cu tigla ceramica, raspandite in natura.
noua casa, ce va adaposti familia de patru membri, va fi alcatuita dintr-o suita de trasee a caror parcurgere inlantuie o succesiune de tablouri. pentru a acoperi toate spatiile necesare si pastrand scara locului, alegem sa construim trei volume, care tin, asemeni unei gospodarii taranesti, o curte retrasa privirii de la strada. Daca natura este prezenta in fiecare camera sub forma unui tablou incadrat, spatiile casei trebuie descoperite, din fiecare spatiu principal desprinzandu-se cate o "camera secreta": din living se ajunge intr-un birou, din bucatarie se ajunge in crama- camara, ambele ingropate in deal, din dormitorul matrimonial si biblioteca se ajunge pe scarite abrupte in camerele din pod, iar din camerele copiilor - zone de studiu personal, se urca pe platformele de lemn unde se afla paturile copiilor lor.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Proiecte de arhitectură