ro | en

Casa "din" garaj

București, România
Autori: arh. Bogdan Teodor, arh. Andreea Enache / B.E.T.A. - Birouri asociate de arhitectura
Colaboratori: Proiectare structura: ACPCI SRL
Proiectare instalatii: DE LUXE MASTER INSTAL SRL

Comentariul autorului

Casa din garaj reprezintă transpunerea în realitate a unui proiect de reabilitare și refuncționalizare a unei construcții existente – un fost garaj ce adăpostea un motor tehnologic. În urma satisfacerii acestor nevoi și a constrângerilor urbanistice a rezultat un design modern, care prin desenul planimetric, prin volumetrie, prin alegerea și punerea în operă a materialelor se supune conceptului de locuință urbană.
Transformarea unui garaj într-o locuință modernă a răspuns necesităților beneficiarilor și a urmărit din punctul de vedere al expresiei arhitecturale exterioare să răspundă preferințelor acestora pentru un anumit finisaj- cel al cărămizii. S-a utilizat la maxim structura garajului, casa căpătând un subsol, deoarece fundațiile acestuia se aflau la 1.80m adâncime.
Avînd un aspect compact, casa se desfășoară pe 3 niveluri-subsol, parter, etaj – ale căror planuri sunt simple, cu o distribuție cursivă și eficientă a funcțiunilor.
O casa - multiple experiențe: o provocare pentru arhitect și structurist, aceea de a reabilita și refuncționaliza o construcție existentă, un vis transformat în realitate pentru beneficiari.



Alte lucrări cu aceiași autori: