Casa "din" garaj

București, România
Autori: arh. Bogdan TEODOR, arh. Andreea ENACHE / B.E.T.A. - Birouri asociate de arhitectura
Colaboratori: Proiectare structura: ACPCI SRL
Proiectare instalatii: DE LUXE MASTER INSTAL SRL

Casa din garaj reprezintă transpunerea în realitate a unui proiect de reabilitare și refuncționalizare a unei construcții existente – un fost garaj ce adăpostea un motor tehnologic. În urma satisfacerii acestor nevoi și a constrângerilor urbanistice a rezultat un design modern, care prin desenul planimetric, prin volumetrie, prin alegerea și punerea în operă a materialelor se supune conceptului de locuință urbană.
Transformarea unui garaj într-o locuință modernă a răspuns necesităților beneficiarilor și a urmărit din punctul de vedere al expresiei arhitecturale exterioare să răspundă preferințelor acestora pentru un anumit finisaj- cel al cărămizii. S-a utilizat la maxim structura garajului, casa căpătând un subsol, deoarece fundațiile acestuia se aflau la 1.80m adâncime.
Avînd un aspect compact, casa se desfășoară pe 3 niveluri-subsol, parter, etaj – ale căror planuri sunt simple, cu o distribuție cursivă și eficientă a funcțiunilor.
O casa - multiple experiențe: o provocare pentru arhitect și structurist, aceea de a reabilita și refuncționaliza o construcție existentă, un vis transformat în realitate pentru beneficiari.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2015, secţiunea arhitectura rezidențială / locuințe individuale
Locuință bifamilială
arh. Andreea ENACHE
Ediţia 2015, secţiunea fotografie de arhitectură
Decor în arhitectură
arh. Bogdan TEODOR
Ediţia 2015, secţiunea fotografie de arhitectură
Centru Cultural Belem Lisabona
arh. Bogdan TEODOR
Ediţia 2012, secţiunea arhitectură / locuințe
Locuință unifamilială, str. Palisandrului, București
arh. Bogdan TEODOR