ro | en
Anuala de Arhitectură » Ediţia 2008 » Prezentare generală
Ediţia '08: prezentare | desfăşurare | înscriere | proiecte | premii

PREZENTARE GENERALĂ

Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România anunţă organizarea Anualei de Arhitectură Bucureşti - ediţia a Vl-a 2008.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 4-18 iunie 2008 în spaţiul expoziţional Sala Dalles, aflat pe Bulevardul N. Bălcescu nr. 18.

În scopul de a reflecta cât mai corect activitatea profesională a membrilor filialei, Anuala de Arhitectură Bucureşti cuprinde, ca eveniment central, o expoziţie-concurs ce conţine lucrări finalizate până în luna aprilie 2008.

Arhitecţii şi conductorii arhitecţi cu drept de semnătură, membri ai Ordinului Arhitecţilor din România înscrişi la Filiala Teritorială Bucureşti, sunt invitaţi să participe la această manifestare expoziţională la una sau mai multe secţiuni, cu una sau mai multe lucrări reprezentative finalizate până în luna aprilie 2008.

La secţiunea Proiecte de diplomă pot participa numai absolvenţii Facultăţilor de arhitectură bucureştene din anul 2007.

Secţiunile expoziţiei-concurs

Expoziţia-concurs este organizată pe şapte secţiuni:

  1. Arhitectură
  2. Amenajări şi design de interior
  3. Restaurare şi reabilitare
  4. Studii şi proiecte (nerealizate)
  5. Proiecte de diplomă
  6. Carte de arhitectură
  7. Fotografie de arhitectură

Jurizarea expoziţiei-concurs

Înainte de a fi prezentate în expoziţie, lucrările vor fi supuse unui proces de jurizare. Jurizarea proiectelor înscrise va fi realizată de trei jurii specializate, propuse de către Colegiul Director al Filialei. Juriul pentru primele cinci secţiuni va fi compus din 5 membri şi va avea ca preşedinte un arhitect străin invitat, doi arhitecţi români activând în străinătate şi doi arhitecţi activând în ţară, în alte filiale teritoriale ale OAR. Secţiunile şase şi şapte vor avea fiecare un juriu separat, format din trei membri. Pentru fiecare secţiune, vor exista trei nominalizări, din care se va alege un singur proiect câştigător

Înscrierea în Anuală se face numai pe baza Formularului de înscriere (vezi anexa), însoţit obligatoriu de CD-ul conţinând materialele solicitate pentru realizarea Albumului Anuala de Arhitectură Bucureşti 2008. Acestea se vor depune la sediul OAR Filiala Bucureşti - secretariat, cu menţiunea „Pentru expoziţia-concurs a Anualei de Arhitectură Bucureşti 2008".

În funcţie de rezultatele jurizării şi de spaţiul expoziţional avut la dispoziţie, conducerea Filialei îşi rezervă dreptul de a face o selecţie a proiectelor care vor fi expuse. Toate proiectele înscrise în concurs vor fi incluse în Albumul Anuala de Arhitectură Bucureşti 2008.

CALENDARUL ANUALEI DE ARHITECTURĂ 2008

PREMIILE ANUALEI DE ARHITECTURĂ 2008

  1. Premiul Preşedintelui Filialei - 1.000 Euro
  2. Premiul secţiunii Arhitectură / Marele premiu al Anualei - 1.000 Euro
  3. Premiul secţiunii Amenajări şi design interior - 750 Euro
  4. Premiul secţiunii Restaurare şi reabilitare - 750 Euro
  5. Premiul secţiunii Studii şi proiecte (nerealizate) - 750 Euro
  6. Premiul secţiunii Proiecte de diplomă - 500 Euro
  7. Premiul secţiunii Carte de arhitectură - 750 Euro
  8. Premiul secţiunii Fotografie de arhitectură - 500 Euro

De asemenea, păstrând tradiţia anilor precedenţi, se va acorda Premiul de Excelenţă, Opera Omnia, pentru trei arhitecţi seniori, pentru întreaga activitate (3 x 1.000 Euro). Premiul Opera Omnia este acordat de Colegiul Director al Filialei Bucureşti a O.A.R.

ALBUMUL ANUALEI DE ARHITECTURĂ 2008

Albumul Anuala de Arhitectură Bucureşti cuprinde toate proiectele înscrise în expoziţia-concurs şi este structurat astfel încât să respecte organizarea acesteia pe cele şapte secţiuni. Fiecare proiect va fi prezentat pe o pagină, proiectelor câştigătoare fiindu-le alocate două pagini. Anul acesta, Albumul va fi lansat în timpul desfăşurării Anualei de Arhitectură, cu ocazia Galei Decernării Premiilor.

Pentru editarea în condiţii bune a Albumului, participanţii sunt rugaţi să depună, în conformitate cu calendarul anexat, şi un CD conţinând imaginile lucrării expuse*. CD-ul trebuie neapărat să cuprindă:

  1. Imagini ale proiectului - foto la 300 dpi, format TIFF sau JPEG
  2. Un scurt text de prezentare a lucrării, eventual cu date tehnice - maxim 2500 caractere
  3. Planuri - format EPS sau PDF
  4. Un scurt CV al autorului proiectului - maxim 2000 caractere
  5. Imaginea panourilor expuse - foto la 300 dpi, format TIFF sau JPEG

* Pentru a fi publicate, toate lucrările trebuie să respecte condiţiile tehnice necesare pentru tipar. Trimiterea imaginilor într-un format necorespunzător tipăririi poate conduce la excluderea lucrării din Album.