Arhitect, din 1993 profesor de design arhitectural la Facultatea de Arhitectură, Universitatea de Tehnologie din Delft. Membru fondator al biroului de arhitectură De Nijl Architecten din Rotterdam. Are relaţii internaţionale extinse în domeniul arhitecturii şi al educaţiei arhitecturale în Europa, SUA, America Latină şi China. A deţinut o serie de funcţii publice, în prezent fiind preşedintele consiliului de examinare pentru arhitecţii din Olanda, membru al subgrupului de diplome de arhitectură al grupului de coordonatori pentru recunoaşterea calificării profesionale a Uniunii Europene şi membru de consiliu/lider de proiect al Asociaţiei Europene de Educaţie Arhitecturală, responsabil pentru Ghidul Şcolii de Arhitectură din Europa EAAE. În 2003 a publicat O Sută de Ani de Arhitectură Olandeză 1990-2000.
Arhitect, a studiat la Universitatea Tehnică din Delft şi Universitatea Tehnică din Berlin, doctorat în arhitectură şi design urban la UAUIM (2011). Din 2008 a fost invitat la universităţile din Timişoara, Strasbourg, Bratislava, Academia de Arte Berlin, Delft TU Olanda. Din 2004 activează în atelierul de arhitectură condus de Jürgen Mayer H. din Berlin unde a lucrat pentru « Metropol Parasol » - reproiectarea „Plaza de la Encarnacion” din Sevilla, Expoziţia de dezvoltare durabilă «Nivelul Verde» de la Wolfsburg Autostadt şi numeroase proiecte pentru guvernul Georgiei şi clienţi privaţi din Tbilisi şi Batumi. În 2012 a fost câştigătorul concursului pentru un complex rezidenţial de blocuri-turn în Düsseldorf, Germania.
Arhitect. În România prin IPROTIM a contribuit la restaurarea Pieţii Unirii şi a Muzeului de Artă din Timişoara (1979-1983), iar în cadrul IP Carpaţi a participat la proiectarea Palatului Parlamentului (1983-1990). Din 1993 este proiectant senior la W.N. Bodouva Arhitecţi şi Proiectanţi din New York participând, printre altele, la proiectarea pentru Terminalul UNU de pe Aeroportul Intenţional JFK, Noul Terminal Intenţional de pe Aeroportul din Baltimore – Washington, Aeroportul Intenţional Chengdu Shuangliu, China ş.a. Din 2007 colaborează şi cu Westfourth Architecture, New York.
Arhitect, absolvent al IAIM (1985); cursuri post universitare la École d’architecture Paris-Belleville şi practică profesională la AARD şi Remy Butler din Paris (1991-1993). Între 1985-1991 este arhitect la CPJ Suceava, iar din 1994 este preşedinte cofondator al AGD Suceava, societate de proiectare în cadrul căreia practică şi în prezent arhitectura şi urbanismul. Desfăşoară o activitate divizată permanent între proiectarea propriu-zisă şi cea din organizaţiile profesionale. A contribuit substanţial la promovarea unor proiecte culturale cum ar fi Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj - Uzina de apă din Suceava. Preşedintele Filialei Nord-Est a OAR, membru UAR şi RUR, specialist atestat pentru monumente istorice.
Arhitect, diplomat din 2002 al Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism din Cluj Napoca. Burse de studii şi specializare postuniversitare la New Europe College, Bucureşti; Moholy-Nagy University of Art and Design, Budapesta ş.a. Proiecte de arhitectură (selecţie): expoziţia Mircea Cantor QED şi retrospectiva SubReal de la MNAC; case unifamiliale în Bucureşti, Braşov, Borşa, Cluj Napoca, pensiune la Sălciua; reabilitarea sălii de cinematograf Elvire Popesco, Institutul Francez din Bucureşti; amenajări interioare pentru Librăriile Cărtureşti din Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Arad, Braşov, Suceava.
Istoric, director general al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (din 2010). A avut numeroase responsabilităţi publice în domeniul culturii: secretar de stat pentru patrimoniul cultural naţional în Ministerul Culturii şi Cultelor-MCC, director general, secretar general sau consilier în MCC, consilier al ministrului culturii şi cultelor, consilier parlamentar, expert-consultant la Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, inspector guvernamental pentru cultură şi culte la Secretariatul General al Guvernului. Director şi redactor şef al Revistei muzeelor. Activitate didactică (profesor asociat, 2001-2013): SNSPA - Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy“, Universitatea Bucureşti - Facultatea de Litere, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Facultatea de Arte.
Arhitect, director al Departmentului de Istoria şi Teoria Arhitecturii şi Conservarea Patrimoniului - UAUIM, titular de cursuri de Teoria Arhitecturii. Expert MCPC în domeniul protecţiei patrimoniului. Activitate de cercetare axată pe problematica semnificaţiei arhitecturale şi a modernităţii în arhitectură, în particular a patrimoniului arhitectural românesc din secolele XIX-XX. Publicaţii: Art Deco sau modernismul bine temperat; Ornamentul - temă şi variaţiuni; articole în volume colective şi reviste de specialitate.
Istoric de artă, specializare: istoria artei româneşti moderne şi teoria artei. Profesor la UNArte (rector între 2006-2012), directorul Institutului Cultural Român din Berlin (1999-2003). Publicaţii (selectiv): Artă şi cunoaştere. Teoria purei vizualităţi în contextul artistic al modernităţii; Alois Riegl. Istoria artei ca istorie a stilurilor (antologie, traducere, studiu introductiv); La ruinurile unui muzeu. Moştenirea Kalinderu. Catalog de sculpturi; Modernitate, tradiţie, avangardă. Repere în literatura artistică românească 1908-1946 (în volumul [Dis]continuităţi. Fragmente de modernitate românească în prima jumătate a secolului al 20-lea, coord. Carmen Popescu); Stilul naţional în istoriografia românească interbelică. Naşterea vocabularului critic - Istoria României prin concepte, ed. Victor Neumann & Armin Heinen.
Critic şi istoric de artă, fotograf profesionist cu o vastă experienţă. Din 2001 director general al MNAC. Autor de filme documentare de artă pentru TVR, eseuri şi articole de specialitate despre managementul cultural şi piaţa de artă publicate în cataloage şi presa scrisă sau difuzate la radio şi televiziune. Organizator de expoziţii de artă în ţară şi străinătate şi membru al mai multor jurii naţionale şi internaţionale pentru artă şi fotografie. Numeroase premii pentru fotografie. Editor sau coordonator al multor albume de artă, printre care: Ateliere de artişti în Bucureşti, volumele 1, 2 şi 3; Horia Bernea; George Apostu; Arhitectura modernă în România interbelică.
Arhitect, doctor în arte vizuale la UNArte Bucureşti. Inainte de 1989 a fost activ în reţeaua de mail-art. După 1989 a participat la numeroase expoziţii şi proiecte naţionale şi internaţionale, atât individual, cât şi in diverse forme de colaborare (cea mai cunoscută şi de durată fiind grupul subREAL). Din 2007 coordonează RO-ARCHIVE, un amplu proiect documentar ce are ca scop principal construirea unei arhive culturale de imagini şi texte ale României contemporane. În 1995 a fost unul dintre fondatorii departamentului foto-video din cadrul UNArte Bucureşti, unde ţine şi în prezent câteva cursuri. Este membru UAP şi AICA.
Fotograf freelancer, interesat de fotografia de arhitectură şi patrimoniu. Iniţiază şi coordonează proiecte de cercetare şi documentare ce conduc la publicaţii şi colecţii de albume de arhitectură, cum ar fi (selectiv): igloobest; igloopocket; arhitecturi văzute prin igloo; iglooprofil; igloopatrimoniu. Ca membru al Asociaţiei 37 a colaborat la realizarea albumelor: Lemn. Biserici din nordul Olteniei; Piatră. Case tradiţionale din nordul Olteniei. Albume realizate pentru Casa Regală a României: Palatul Elisabeta; Nunta de diamant a Regelui Mihai de Hohenzollern şi a Reginei Ana de Bourbon-Parma; Peleş Castle and the royal domain of Sinaia.