ro | en
Anuala de Arhitectură » Ediția 2015 » La pas prin Bucureştii Noi

La pas prin Bucureştii Noi

Un traseu-pietonal ARCEN în cadrul Anualei de Arhitectură 2015, Bucureşti, 13-21 iunie

ARCEN – Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate participă pentru prima dată în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti, ediţia 2015. ARCEN propune publicului un traseu-cultural inedit: „La pas prin Bucureştii Noi”.

Traseul ARCEN va fi organizat în zilele de 13-14 iunie şi 20-21 iunie (sâmbătă şi duminică), de la ora 18.00, având ca punct de plecare: intrarea principală a Parcului Bazilescu.

„La pas prin Bucureştii Noi” este un tur care cuprinde o serie de poveşti despre Bazilescu – întemeietorul cartierului, despre cum a apărut această comunitate, despre începuturile sistematizării Bucureştilor în zonă, dar şi istorii cu locuitorii cartierului Bucureştii Noi, cu viaţa, casele şi ideile lor, poveşti despre petrecerea timpului liber, legăturile lor cu cârciumarii, dar şi cu marile momente ale vieţii, poveşti despre tramvaie şi metrou, dar şi o privire atentă asupra specificului zonei şi asupra arhitecturii din anii 50, care domină până azi imaginea cartierului.

Traseul-cultural „La pas prin Bucureştii Noi” este asociat cu proiectul studenţilor arhitecţi de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, „Locuirea în Bucureştii Noi”.

Pentru participare nu este nevoie de înscriere prealabilă.

Mijloace de transport: metrou- staţia Parc Bazilescu, troleibuzul 97, autobuzul 112.