ro | en

Adrian Spirescu

Membru în juriul categoriei Arhitectură construită, ediția 2020

Absolvent al Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” – București, profesor doctor arhitect (annul 2000) la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – București. De la înființare și până în prezent, membru în comisiile naționale de acordare a dreptului de semnatură pentru arhitecți organizate de O.A.R.

Din 2018 și până în prezent - membru în comisia naționala S.T.A.I. (Secțiunea Tehnică de Arhitectură și Inginerie) organizată de Ministerul Culturii, România.

Membru al Uniunii Arhitecţilor şi Registrului Arhitecţilor din România. Şef colectiv arhitectură la SC "Carpaţi Proiect" SA (unde lucrează din 1980), asistent universitar la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu", Bucureşti (din 1992)

Lucrări reprezentative (selecţie): Modernizare în Staţiunea Neptun şi Costineşti, Sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Banca Română pentru Dezvoltare, Cluj, Banca Agricolă, Cluj şi Giurgiu, Banca Română pentru Dezvoltare, Zimnicea, Găeşti, Predeal, Şcoala Internaţională Americană, Bucureşti.

Câştigător al premiului pentru managementul arhitecturii în Olanda, Premiul special al Bienalei de Arhitectură, Bucureşti, ediţia a VI-a.

Participant la numeroase concursuri profesionale în ţară şi în străinătate, laureat al mai multor competiţii de arhitectură

Autor de expoziţii de artă şi arhitectură; interviuri, scrieri de tip eseu şi studii în domeniul arhitecturii.