ro | en
Anuala de Arhitectură București » José Martinez Silva

José Martinez Silva

Membru în juriul categoriei Arhitectura amenajărilor interioare, ediția 2020

José Martinez Silva (născut în Lisabona, 1966), este licenţiat al Şcolii de Arhitectură şI Tehnică a Universităţii din Lisabona (UTL) în 1989. Între 1990-1991 a colaborat cu architecţii João Luís Carrilho da Graça şi Gonçalo Byrne. În 1991 a început lucrul individual, iar în 1996 a fondat Atelier Central Arquitectos, pentru care a funcţionat ca CEO şi architect principal. În 2001-2009, împreună cu arhitectul Miguel Beleza, ea înfiinţat ATMB13, un birou specializat în branding şi corporate design. În 2014, José Martinez, alături de arhitectul Paulo Cirne, au creat ATCENTRAL Group, în perspectiva unei sustenabilităţi internaţinoale bazate pe partnereiate cu potenţiali arhitecţi străini.

Datorită numeroaselor recunoaştere şi distincţii primite pentru activitatea lui în domeniu, în1999 a fost recompensat cu “Conde de Oeiras”, Premiul Municipal pentru Arhitectură, iar în 2011 a fost premiat cu Valmor and Municipality Architecture Prize, Lisbon.

Este frecvent invitat ca guest speaker la conferinţe, seminarii, cursuri de master şi disertaţii; a fost membru al mai multor jurii de concursuri de arhitectură şi design. 

Este membru al Boardului Regional de Sus al Asociaţiei Arhitecţilor din Portugalia.

Lucrările i-au fost publicate în reviste de renume, pe website-uri şI bloguri, şI au fost recompensate cu numeroase recunoaşteri: 2017 /  American Architecture Prize – Firma Anului  / 2016, International Space Design Award Idea-Tops /  2016 – Premiul pentru cel mai bun design al unu spaţiu cultural  (Montemor-o-Velho School); Architizer A+Awards (BMWi City Sales Outlet); 2011, Kindergarten, Bicesse;

În 2014 a lansat Start-up myBUILDIN, o platformă online care difuzează liber know-how professional.