ro | en
Anuala de Arhitectură București » 2023 » Cercetare prin arhitectură

Expoziție-concurs AAB2023: Cercetare prin arhitectură

Regulament Anuala de Arhitectura Bucuresti 2023

Juriu – Arhitectură și experiment, Diplome de arhitectură

Juriu – Carte de arhitectură

Secțiuni:

Carte de arhitectură

secțiunea dorește să încurajeze prezența cărții de arhitectură - carte de autor sau autor colectiv. Cartea de autor nu include periodice și cataloage sau albume de proiecte. La această secțiune pot participa alături de arhitecți și echipe mixte cu membri din diferite profesii care sa includă și arhitecți. Pot participa autori din București, dar și din țară sau străinătate. Se predau 3 exemplare din fiecare carte și un fișier format .pdf conținând cuprinsul cărții, introducerea, un capitol la alegere și bibliografia. Alături de acestea se predau și materialele cerute de Regulament pentru participarea la Anuală: in acest caz imagini cu coperta, ilustrații semnificative, fragmente de text. Cărțile trebuie să fie finalizate în ultimii 4 ani și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei Bucureștene.

Proiecte

Arhitectură și experiment

în cadrul secțiunii sunt incluse toate proiectele implementate sau ne-implementate ce au ca obiect principal cercetarea, intervenția și acțiunea de arhitectură. Prin arhitectură și experiment înțelegem diferitele direcții alternative prin care arhitectura acționează în societate și mediul în care trăim. Câteva direcții pot fi: workshop-uri, ateliere, intervenții de arhitectură și implicare socială, participativă, parametrică, ecologică, ateliere de restaurare și conservare etc. Proiectele trebuie să fie realizate de către echipe care să cuprindă și arhitecți membri OAR din București, arhitecti OAR din țară sau arhitecți români stabiliți în străinătate, (indiferent dacă sunt membri OAR sau nu). Proiectele trebuie să fie finalizate în ultimii 4 ani și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei Bucureștene.

Proiecte

Diplome de arhitectură

în cadrul secțiunii sunt incluse toate proiectele de diplomă de arhitectură din universitățile și facultățile de arhitectură din România care să fie finalizate în anii 2021 – 2022 și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei Bucureștene.

Proiecte