ro | en
Anuala de Arhitectură » 2023 » Conferință Corinne Jaquand

Corinne Jaquand:
Paris facing climate adaptation

15 noiembrie 2023, ING Hubs, Calea Victoriei 174-176
în cadrul conferinței internaționale “Inclusive cities”

Conferința internațională Inclusive Cities este un eveniment organizat de Anuala de Arhitectură București 2023, ediția a XXI-a, care se desfășoară în data de 15 noiembrie 2023, la sediul ING Hubs. Conferința găzduiește și expunerea publică susținută de Corinne Jaquand - „Paris facing climate adaptation”.

Corinne Jaquand (Franța) este doctor în istoria artei, cu diploma obținută la École des Hautes Études en Sciences Sociales. Are diploma în urbanism și este lector la École Nationale Supérieure d’Architecture, Paris-Belleville.

Ca urbanist, Corinne a lucrat la APUR (Agentia de Urbanism a Parisului), la Departamentul de Urbanism al Senatului din Berlin și pentru antreprenori din sectorul privat. Fostă Fellow a Centrului Canadian de Arhitectură din Montreal (2010), ea a condus programul de cercetare intitulat „Renovarea teritoriilor prin peisaj/Experiențe în Franța și Germania”. Printre publicațiile ei se numără Architectures au delà du Mur, Berlin, Varsovie, Moscou (despre arhitectura din spatele Cortinei de Fier, în colaborare cu Ewa Bérard, publicată de Picard în 2009).

În cadrul conferinței Inclusive Cities vor fi mai multe prezentări și dezbateri susținute de keynote speakeri internaționali și lansări de carte. La final, o dezbatere comună pe tema profesiei de arhitect, a incluzivității și a orașului București, va sintetiza întreg parcursul zilei de 15 noiembrie 2023.

Locul de desfășurare a Conferinței internaționale Inclusive Cities este sediul ING Hubs, Calea Victoriei 174-176, în Auditorium, la parter. Accesul se face din Bd. Dacia. Evenimentul și conferințele se desfășoară în limba engleză și franceză. Accesul se face doar pe baza înscrierii online.

Programul evenimentelor conferinței va fi publicat în curând.

Numărul locurilor disponibile este 200.

Pentru detalii, vă rugăm să ne scrieți la adresa: secretariat@oar-bucuresti.ro

Telefon:

021-3039226

Formular înscriere: https://forms.gle/oyfbYNgZQvYUQTmr8