ro | en
Anuala de Arhitectură » 2023 » Conferința Jos Boys

Jos Boys:
Valuing disability and difference in the shaping of public spaces

15 noiembrie 2023, ING Hubs, Calea Victoriei 174-176
în cadrul conferinței internaționale “Inclusive cities”

Conferința internațională Inclusive Cities este un eveniment organizat de Anuala de Arhitectură București 2023, ediția a XXI-a, care se desfășoară în data de 15 noiembrie 2023, la sediul ING Hubs. Conferința găzduiește și expunerea publică susținută de Jos Boys (Anglia) - „Valuing disability and difference in the shaping of public spaces”.

Jos Boys este cofondator și codirector la The DisOrdinary Architecture Project - un proiect dezvoltat în Marea Britanie care reunește artiști cu dizabilități pentru a regândi cât se poate corect și creativ accesul și incluziunea din mediul construit. Boys are experiență și ca jurnalist, cercetător, consultant, educator și fotograf. Are publicate mai multe volume despre arhitectură incluzivă, dintre care menționăm: Doing Disability Differently: un manual alternativ despre arhitectură, diz/capacitate și proiectare pentru viața de zi cu zi (Routledge 2014) și Disability, Space, Architecture: A Reader (Routledge 2017).

Jos predă la Academia Regală Daneză, Copenhaga, unde este profesor invitat. Arhitecta și-a asumat misiunea de a integra designul incluziv în educația și practica arhitecturală.

În cadrul conferinței Inclusive Cities vor fi mai multe prezentări și dezbateri susținute de keynote speakeri internaționali și lansări de carte. La final, o dezbatere comună pe tema profesiei de arhitect, a incluzivității și a orașului București, va sintetiza întreg parcursul zilei de 15 noiembrie 2023.

Locul de desfășurare a Conferinței internaționale Inclusive Cities este sediul ING Hubs, Calea Victoriei 174-176, în Auditorium, la parter. Accesul se face din Bd. Dacia. Evenimentul și conferințele se desfășoară în limba engleză și franceză. Accesul se face doar pe baza înscrierii online.

Numărul locurilor disponibile este 200.

Pentru detalii, vă rugăm să ne scrieți la adresa:

secretariat@oar-bucuresti.ro

Telefon: 021-3039226

Formular înscriere: https://forms.gle/oyfbYNgZQvYUQTmr8