ro | en
Anuala de Arhitectură » 2023 » Lansarea cărții „Design incluziv”

Design incluziv: Exerciții de empatie în proiectare

Lansare de carte, 15 noiembrie 2023, ING Hubs, Calea Victoriei 174-176

Conferința internațională Inclusive Cities este un eveniment organizat de Anuala de Arhitectură București 2023, ediția a XXI-a, care se desfășoară în data de 15 noiembrie 2023, la sediul ING Hubs. Conferința găzduiește și lansarea volumului „Design incluziv: Exerciții de empatie în proiectare”.

Cartea este lansată de Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială, pe scurt, AMAIS, cu sprijinul OAR Național, și este primul ghid de design incluziv din România.

Lansarea va fi făcută în prezența lui Iris Popescu și a Mihaelei Șerban, arhitecte și parte din echipa proiectului, curatorii acestei ediții a Anualei de Arhitectură București 2023, care vor prezenta publicului demersul volumului.

Primul ghid de design incluziv din România a pornit de la poveștile celor mai puțini vizibili, ale celor „nepoftiți”, „imprevizibili”, „diferiți de normă”, pentru care mediul construit poate deveni zilnic un șir de uși închise sau o cursă plină de obstacole. Ghidul nu este o listă de soluții de accesibilizare, dimensiuni sau finisaje, ci este un manifest colectiv care să le reamintească colegilor de breaslă despre responsabilitatea pe care o poartă. Este o invitație la dialog și o reiterare a importanței pe care o are designul incluziv pe termen lung pentru dezvoltarea unei societăți echitabile. Pentru mine, pentru tine și pentru comunitate în general. Este un îndemn la schimbare, empatie și creativitate.

De ce? Pentru că indiferent din ce categorie crezi că faci parte acum, nevoile și abilitățile tale se vor schimba în timp. Poți fi oricând „nepoftita/ul” de la masa dezbaterilor despre dezvoltarea mediului construit. Subiectul te include și pe tine.

În cadrul conferinței Inclusive Cities vor fi mai multe prezentări și dezbateri susținute de keynote speakeri internaționali și  lansări  de carte. La final, o dezbatere comună pe tema profesiei de arhitect, a incluzivității și a orașului București, va sintetiza întreg parcursul zilei de 15 noiembrie 2023.

Locul de desfășurare a Conferinței internaționale Inclusive Cities este sediul ING Hubs, Calea Victoriei 174-176, în Auditorium, la parter. Accesul se face din Bd. Dacia. Evenimentul și conferințele se desfășoară  în limba engleză și franceză. Accesul se face doar pe baza înscrierii online.

Programul evenimentelor conferinței va fi publicat în curând. 

Numărul locurilor disponibile este 200. 

Pentru detalii, vă rugăm să ne scrieți la adresa: 

secretariat@oar-bucuresti.ro

Telefon: 021-3039226

Pentru înscriere accesați formularul de înscriere