ro | en
Anuala de Arhitectură » 2023 » Lansarea cărții Who is the architect?

Who is the Architect?

Lansare de carte, 15 noiembrie 2023, ING Hubs, Calea Victoriei 174-176

Grupul de cercetare Building Diversity, împreună cu Danish Architecture Press, lansează în România volumul Who is the architect? în cadrul Conferinței internaționale Inclusive Cities, ambele evenimente fiind organizate de Anuala de Arhitectură București 2023, în data de 15 noiembrie 2023, la ING Hubs.

Lansarea va fi făcută în prezența arhitecților Christine Bjerke, Kristoffer Lindhardt Weiss, Thea Høeg, care fac parte din echipa proiectului și care vor prezenta publicului demersul volumului.

Who is the architect?” explorează modul în care figura arhitectului a fost construită și contestată în ultimii ani. Percepuți în mod tradițional ca masculini, occidentali și individualiști, arhitecții sunt acum îndemnați să se redefinească într-o manieră mai diversă și mai incluzivă. Publicația discută necesitatea de a contesta normele prin dezbatere în arhitectură.

Who is the architect?” este editată de Building Diversity, o organizație non-profit cu sediul în Copenhaga, care își propune să exploreze subiecte privind diversitatea și egalitatea în trecutul, prezentul și viitorul domeniului arhitectural. Publicația prezintă gânduri și idei dintr-o gamă largă de țări și perspective diverse asupra domeniului arhitectural, contribuind la un dialog mai larg despre incluziune, intersecționalitate și progres.

Lucrarea este o contribuție importantă la conversația despre diversitate și egalitate în domeniul arhitecturii.

În cadrul conferinței Inclusive Cities vor fi mai multe prezentări și dezbateri susținute de keynote speakeri internaționali și lansări de carte. La final, o dezbatere comună pe tema profesiei de arhitect, a incluzivității și a orașului București, va sintetiza întreg parcursul zilei de 15 noiembrie 2023.

Locul de desfășurare a Conferinței internaționale Inclusive Cities este ING Hubs, 174-176, Calea Victoriei, în Auditorium, la parter. Accesul se face din Bd. Dacia. Evenimentul și conferințele se desfășoară în limba engleză și franceză. Accesul se face doar pe baza înscrierii online.

Programul evenimentelor conferinței va fi publicat în curând.

Numărul locurilor disponibile este 200.

Pentru detalii, vă rugăm să ne scrieți la adresa secretariat@oar-bucuresti.ro

Telefon: 021-3039226

Pentru alte detalii și înscriere accesați formularul de înscriere

Credite

Volumul Who is the architect?

Manageri de redactare: Building Diversity

Editori colaboratori: AAA

Diversity Collaborative, Building Diversity, Spacegirls, Ruth Baumeister, Matīss Groskaufmanis, Maremoto, Angela Gigliotti, Fabio Gigone, Anastasia Gkoliomyti, Fanny Løber Munch, Kathryn Larsen, Katja Meyer Architecture, Lovisa Volmarsson, Dominique Hauderowicz, Studio Heima, Nitsan Bartov, A-A Collective, Riccelli Laplace, Linnéa Moore, Evan Saarinen, Lia Zinngrebe, Lisa Maßel, Inés Moisset, Natalia Czytajlo, Yubalena Grimaldos, Marcela Malcún, Lawrence Ebelle, Emma Nielsen, Kristoffer Lindhardt Weiss.

Volum publicat de Danish Architectural Press

Fotografie cu cartea