Comentariul autorului
Localizat în inima Budapestei, în cartierul cu cea mai vibrantă viață de noapte studențească, cartierul evreiesc, hostelul/parțial hotelul Jo&Joe, cu un număr de 374 de paturi, se adresează unei noi generații de călători care nu mai caută cazarea potrivita ci experiențe noi, emoții, întâlniri, vor sa fie parte din ceva, să împărtășească și să se distreze.
Această nouă generație de călători sunt super curioși, super conectați, mereu in căutarea senzațiilor extreme, a libertații si independenței. E mai mult o stare de spirit decât o chestiune de vârsta, o stare de spirit care spune Îndrăznește, Descoperă, Încearcă, Improvizeaza!
Jo&Joe vrea sa fie un fel de acasă departe de casă, un loc plin de viață deschis tuturor, fie ca e vorba despre calatorii de departe sau vecinii de vizavi. Un loc in care poți fi tu însuți, care te inspiră să întalnești oameni noi din culturi diferite, sa împărtașești experiențe, să te bucuri de alții si sa înveți de la alții și in cele din urmă, e un loc in care să dormi.
In proiectul ăsta am fost și noi niște călători care experimentează cu idei, un proiect in care ne-am distrat creându-l, am trăit emoții și am improvizat.
Am încercat să fim locali și internaționali, să spunem că e global dar totuși local, să arătăm că e localizat in Budapesta fără să recurgem la clișee. Am ales cubul Rubik drept totem, podurile peste Dunăre ne-au inspirat în designul meselor din lobby/ restaurant, termele ne-au inspirat când am creat camera tematică sau când am ales grafica pentru coridoare. Artiști locali vor decora pereții cu teme umoristice inspirate de locație, vor spune o poveste amuzantă despre viața locuitorilor orașului.
În rest am încercat efecte de scena, pereți negri, atmosferă întunecată și lumini scenografice. Pe coridoare ești pe un fel de podium in care pardoseala e puternic colorată in efect de curcubeu și parți din pereții negri sunt pictați cu scene puternic colorate din viața locală a orașului.
Camerele au pereții negri , tavanul din beton aparent, paturi suprapuse din placaj și culori tari in zona lavoarelor.
Materialele folosite sunt simple, ieftine și au neapărat o componentă ecologică, clădirea urmând să obțină certificare Leed.
Parterul este dedicat zonei publice, spațiul este unul fluid, deschis, funcțiunile se întrepătrund natural.
Recepția este și bar, lobby este și restaurant, restaurantul este și club, curtea interioară devine cinema, sau orice iți poți imagine. In zona scenei mesele se ridică la tavan și lasă loc dansului. Fluiditatea, deschiderea spațiului și mobilierul cu mese lungi și mari facilitează comunicarea și interacțiunile.
Elementele de design sunt eclectice, un bar din sticle, o masa buturugă, mese cu finisaj de placaj inspirate de podurile peste Dunăre, totul pe un fundal de elemente de structură si pardoseală de beton ținute laolaltă de meshul fluid al tavanului.
Etajul 6, ultimul etaj este și el dedicat zonei publice, unui sky bar cu o amplă terasă spre interiorul imobilului. Spațiul este lăsat aproape nealterat, stâlpi de beton aparent, pereți lăsați nefinisați, tavanul fonoizolat. Amenajarea este realizată doar din plase metalice vopsite curcubeu, vopsele care se scurg pe pereți, mobilier si lumini.