ro | en
Anuala de Arhitectură » Ediţia 2008 » Ziarul de arhitectură
Ediţia '08: prezentare | desfăşurare | înscriere | proiecte | premii

Ziarul de arhitectură

Ziarul de Arhitectură este cel mai important instrument de comunicare directă cu publicul larg pentru ediţia din 2008 a Anualei de Arhitectură şi evenimentul urban Street Delivery de pe Str. Pictor Verona.

Street Delivery este un proiect iniţiat de Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România pentru reintegrarea unei străzi vechi, de importanţă istorică, în traseul cultural al capitalei. Timp de câteva zile (6,7, 8 iunie), Strada Pictor Verona se închide pentru maşini, pentru a fi redată pietonilor. Intenţia este aceea de regenerare a acestei străzi într-un adevărat loc cultural al Bucureştiului.

Ziarul de Arhitectură este conceput pentru o mai bună informare a tuturor celor interesaţi de evenimente de arhitectură în general şi de activităţile pe care ediţia de anul acesta a Anualei le propune. Este o publicaţie accesibilă, destinată tuturor celor cărora le pasă de schimbările rapide care modifică imaginea capitalei. Ziarul îşi propunere să creeze o platformă de dezbateri asupra viitorului unui oraş în creştere, supra‑aglomerat, care trebuie să se ridice la standardele unei capitale europene. Intenţia sa este aceea de a crea o legătură între breasla arhitecţilor şi beneficiarii proiectelor sale. Pentru o cât mai mare accesibilitate, ziarul se va distribui gratuit în zonele-cheie de desfăşurare a Anualei de Arhitectură.

Ziarul va cuprinde programul şi activităţile Anualei, articole despre arhitectură, urbanism şi patrimoniu, dezbateri de actualitate şi interviuri cu invitaţii de marcă ai evenimentului de anul acesta. Un spaţiu amplu este acordat expoziţiilor „London Open City”, „Alvaro Siza, 54 de proiecte” şi „Roland Halbe – fotograf de arhitectură”. Evenimentele urbane sunt şi ele reflectate în paginile Ziarului: iniţiativa de revitalizare urbană TUB (Transcentral Urban Bucureşti), Street Delivery şi concursul de mobilier urban adresat tinerilor arhitecţi. Ziarul mai prezintă evenimente internaţionale de interes (London Architecture Festival, Congresul UIA Torino 2008, Bienala de la Venetia) şi evenimente din ţară (StudentFest Timişoara).