ro | en
Anuala de Arhitectură » Ediția 2017 » Conferință Jüri Vendelin

Conferință Jüri Vendelin: “Storytelling Pictures”

str. Sf. Constantin nr. 32
3 iulie 2017, ora 18:30

În data de 3 iulie 2017, la ora 18.30, la mansarda Casei Arhitecturii din str. Sf. Constantin nr. 32 fotograful Jüri Vendelin va prezenta conferința “Storytelling Pictures” (Imagini care povestesc)

Despre Jüri Vendelin

Jüri Vendelin este un fotoreporter din Estonia care a lucrat până în 1990 pentru agenția TASS. In cadrul concursurilor anuale el s-a situat printre cei mai buni fotografi ai agenţiei, in 1985 ocupând chiar primul loc.

Viața de fotoreporter l-a dus pe Jüri în locurile cele mai neașteptate, de la Siberia unde mustața i-a înghetat în cateva secunde, la jocurile olimpice, și chiar în mijlocul conflictelor armate.

Fotografiile lui au fost publicate în diferite țări, el riscandu-și libertatea trimițând pe ascuns filme nedevelopate care atestau mișcările populare pentru independența țărilor baltice în Finlanda, de unde imaginile au fost distribuite în presa internațională.

După pensionare, Jüri Vendelin a predat cursuri de fotografie la Academia de Arte din Tallinn și a organizat evenimente fotografice, precum “O zi în Estonia” sau “O zi în Tallinn”, în cadrul cărora profesioniști din mai multe țări se întâlnesc și își oferă viziunea pentru publicarea unor albume cu imagini.