ro | en
The Corner Eminescu – Dacia

The Corner Eminescu – Dacia

Autori: arh. Ștefan Sava, arh. Alexandru Popescu, arh. Elena-Georgiana Ivan
Birou de proiectare: SSAT+

Colaboratori:
Structura: ing. Alexandru Neacșu (SET Structural Engineering Technology)
Execuție: SICOR
Beneficiar: Urban Housing
Foto: Bogdan Moise

Comentariul autorului

Un proiect rezidențial de dimensiuni reduse, amplasat în zona centrală a Bucureștiului, acest proiect și-a dorit să ofere pe piața imobiliară 18 apartamente la un standard ridicat, adresându-se în special antreprenorilor cu un stil de viață activ.
Soluția pe care echipa noastră a propus-o și a proiectat-o a fost aceea a unui imobil de 4 etaje cu terasa acestuia amenajată și utilizată ca grădină urbană, totul fiind integrat în mod funcțional cu zona și caracteristicile acesteia. Parterul clădirii este dedicat activităților comerciale, cât și birourilor de mici dimensiuni. Delimitarea funcțională se regăsește și în limbajul fațadei prin materialele și texturile folosite – parterul prezintă o placare ventilată cu plăci de fibrociment și parapeți de sticlă în dreptul ferestrelor, iar restul clădirii se diferențiază printr-o tencuială în nuanțe de alb și gri cu parapeți metalici.
Plasarea în zona Eminescu-Dacia face ca beneficiarii să se bucure de toate avantajele locuirii în centrul Bucureștiului, iar rooftop-urile cu vegetație, amenajate pentru apartamentele de la ultimele niveluri, sunt un element care desăvârșește confortul.



Alte lucrări cu aceiași autori: