ro | en
Apartament C.SC

Apartament C.SC

Autori: arh. Andreea Iulia Turbatu, arh. Onisim Bulgariu
Birou de proiectare: Arhitect.O

Comentariul autorului

Conturarea unei locuințe elegante și confortabile, pe care proprietarii să o poată numi cu adevărat „acasă”, a constituit direcția generatoare a acestei amenajări. Interiorul se dezvăluie vizitatorului într-un stil modern cu influențe clasice, în tonuri neutre, completate de culori contrastante ce dau viaţă şi autenticitate spaţiului locuit.
Zona de zi a fost gândită ca un open space, cu minime delimitări structurale: holul, livingul, bucătăria și spaţiul de luat masa comunică liber, într-un ambient fluid și dinamic. Pereții în nuanțe deschise amplifică vizual încăperile, în timp ce accentele de turcoaz, auriu și inserțiile din lemn dau relief și revigorează vizual atmosfera.
Livingul, de o formă neregulată, are un aspect echilibrat și aerisit datorită paletei de culori alese. Nuanțele neutre sau reci - alb, gri și turcoaz - sunt temperate de prezenţa caldă a lemnului în piesele de mobilier și pe pardoseală. Piesa centrală a livingului este șemineul electric încastrat în perete, în fața căruia orbitează zona pentru discuții. Influențele stilului clasic se regăsesc în profilele decorative de la nivelul tavanului, în plinte și tapițeria fotoliilor, care aduc un plus de rafinament încăperii. Corpurile de iluminat întregesc o atmosferă caldă a încăperii
Mobilierul din bucătărie, cu fronturi reliefate în stil clasic, conduce registrul cromatic spre suprafețe albe, însă compensează prin inserțiile minimaliste de lemn. Din cauza dimensiunilor reduse, în locul clasicei mese am optat pentru un blat în dreptul ferestrei, care serveste drept loc de luat masa. Tabloul cu licheni și plante stabilizate reprezintă un element verde spectaculos și insolit, fără să necesite condiții speciale de întreținere.
Dormitorul matrimonial reiterează linia clasică și elegantă din restul încăperilor. Am îmbinat funcționalitatea și confortul, realizând, astfel, un refugiu spre care tind beneficiarii la finalul unei zile aglomerate. Nuanța de verde închis inspiră siguranță și echilibru, în timp ce tapetul, patul tapițat și corpurile de iluminat accentuează atmosfera romantică a dormitorului.
Amenajarea dormitorului copilului a fost dirijată de pasiunea acestuia – șahul. Mobilierul este unul practic și deservește toate funcțiunile necesare unui adolescent: birou, dulap de haine și bibliotecă. Spațiul capată personalitate datorită stickerelor decorative în forma pieselor de șah de pe fronturile dulapului. Nuanțele de albastru, care inspiră încredere și calm, se regăsesc în diverse texturi: pe pereți, draperii și pe pat, contrastând delicat cu galbenul de pe mobilier și covor.
În ambele bai, am folosit, atât pe pardoseală, cât și pe pereți, travertinul în diverse forme – plăci mari sau mozaic. Pentru supradimensionarea vizuală a băilor, în zona lavoarelor am optat pentru oglinzi de mari dimensiuni. În baia comună am ales un lavoar freestanding din travertin și un duș de tip walk-in, iar în baia matrimonială am optat pentru două lavoare pe blat din travertin și o cadă încastrabilă.
Încercând să satisfacem nevoia de destindere şi de creare a unui mediu propice momentelor de calitate, am trecut cu meticulozitate prin toate aspectele practice ale locuirii contemporane și am valorificat spațiile prin elemente de decor elegante și culori bogate inspirate din natură.



Alte lucrări cu aceiași autori: