ro | en
L'optique – Design vitrină prezentare ochelari

L'optique – Design vitrină prezentare ochelari

Autori: arh. Scarlat Alexandru, arh. Cosmin Mihai Cinieru, arh. Daniel Dumitrache
Birou de proiectare: Arhitecturescu

Colaboratori:
Execuție: Atelier Vast

Comentariul autorului

De obicei, modul de prezentare al ochelarilor în vitrină se rezumă la suporți metalici simpli, suporți ce se folosesc și la interior, împreună cu printuri și afișe ale brand-urilor sau modele purtând ochelari.
Brand-urile sunt prezentate mai mult decât ramele, de aceea noi am vrut să ducem atenția către ochelari, nu către brand-uri, așa că am discutat cu clientul propunerea de a nu pune firme sau reclame în vitrină.
Conceptul a plecat de la modul cum se montează ramele ochelarilor, sistemul de prindere al brațelor de rame. Astfel am ajuns la ideea de a face brațe de lemn conectate cu placi metalice. Iluminatul se face cu bandă led amplasată în spatele brațelor de lemn într-un canal frezat, iluminatul ochelarilor este ascuns și astfel ramele sunt înconjurate de lumină.
Fundalul alb este folosit pentru a face lumina cât mai difuză și pentru a scoate în evidență ochelarii, de aceea are o frezare verticală pentru fiecare ramă, toată piesa de prezentare este defapt o “lampă” ce înconjoară ochelarii pe un fundal alb.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2021
Arhitectura amenajărilor interioare
Design de obiect
Powered by: