ro | en
Retro Future – Banca de celule stem

Retro Future – Banca de celule stem

Autori: arh. Dana Georgescu, arh. Alina Andreea Vîlcu
Birou de proiectare: Pianoterra

Colaboratori:
Execuție: JMS
Beneficiar: Rețeaua privată de sănătate Regina Maria

Comentariul autorului

Am fost însărcinați să proiectăm un spațiu foarte mic, dar plin de provocări – zona publică adiacentă încăperii rezervoarelor (unde sunt depozitate celulele stem), mai exact locul în care se fac prezentările de vânzare. Regina Maria a fost prima din industrie care a introdus banca de celule stem în România, cu echipamente de ultimă oră și cercetare pentru a le susține afacerea. Prin urmare, oricât de mic a fost, importanța locației este crucială pentru cunoașterea mărcii – acționând mai mult ca un showroom, un loc în care oricine se poate scufunda în povestea mărcii.
Lăsând deoparte cerințele funcționale (puține zone de ședere care pot fi combinate împreună), obiectivul nostru a fost să înfăptuim o poveste vizuală puternică despre puterea vieții și a tehnologiei în medicină.
Am folosit și am derivat două elemente: formele bio – derivate din designul celulei și „portalul” care duce la camera rezervorului. Am vrut să evidențiem transparența și onestitatea unui proces medical super tech. Așadar, am creat o poveste vizuală retro din viitor, cu multe straturi, formată din arcade juxtapuse și învelite în culori desaturate, ca o scenografie care îndreaptă privirea către punctul focal principal – camera tancurilor. Am ales ca nuanță principala rozul pudrat, deoarece este o culoare asociata vietii nou-născutului și am decis să folosim un decor foarte minimal lasand spațiul să respire.



Alte lucrări cu aceiași autori: