ro | en
Casa din trei

Casa din trei

Autori: arh. Izabela Adelinne Tudorache
Birou de proiectare: PRAG Studio

Colaboratori:
Structura: ing. Andrei Badiu
Instalații: ing. Mihai Terzi
Beneficiar: Solomon Olga și Solomon Mihai

Comentariul autorului

Din punct de vedere al locației și al terenului, fiind situat într-o zonă fără context arhitectural important și pe un teren generos care nu impune probleme, conceptul a fost gândit “la liber”, ținând cont mai degrabă de peisajul din jur (lacul si pădurile ce înconjoară palma de parcele) și aspecte specifice locuirii: orientarea și organizarea spațiilor, stilul de viață și necesitățile beneficiarilor, iluminatul natural, confortul termic și ventilația, și multe alte asemenea detalii ce împreună formează stratul de bază al oricărui proiect.
Având ca principale caracteristici volumetria simplă și funcționalitatea, proiectul este compus din Casa de Zi, Casa de Noapte și Casa de Afară.
Proiectul a fost gândit în așa fel încât să pună peisajul în valoare, să comunice cu natura din orice punct, astfel că au rezultat aceste volume ca o formă de acoperire a spațiilor interioare, care de altfel au deschideri generoase către exterior. Casa de Zi este zona principală a locuinței și împreună cu bucătăria, care este situată între case și care este separată doar prin uși glisante din sticlă, și cu terasa formează un mare spațiu comun, deschis, aerisit. Casa de Noapte cuprinde spațiile cu utilizare mai rară și desigur dormitoarele care sunt orientate către partea de vest, beneficiind atât de lumina caldă de apus cât și de priveliștea către lac și pădure. Casa de Afară este practic o prelungire a terasei, un spațiu mai degrabă practic dar care a fost tratat cu la fel de multă importanță ca surorile cele mari.
Toate cele trei case împreună cu terasele, cu terenul și mai ales cu peisajul din jur formează un întreg spațiu comun de locuire atât interior cât și exterior.
Suprafața utilă totală = 265.98 mp
Suprafața construită totală = 336.18 mp



Alte lucrări cu aceiași autori: