ro | en
Anuala de Arhitectură București » 2020 » Cercetare prin arhitectură

Expoziție-concurs AAB2020: Cercetare prin arhitectură

Regulament Anuala de Arhitectura Bucuresti 2020

Juriu

Secțiuni:

Carte de arhitectură

Premiu: 4000 lei + TopWinner AAB2020 Kit

Secțiunea dorește să încurajeze prezența cărții de arhitectură - carte de autor sau având autor colectiv. Cartea de autor nu include periodice și cataloage sau albume de proiecte. La această secțiune pot participa alături de arhitecți și echipe mixte cu membri din diferite profesii care sa includă și arhitecți. Se predau 2 exemplare din fiecare carte și un fișier format .pdf  conținând cuprinsul cărții, introducerea și bibliografia. Alături de acestea se predau și materialele cerute de Regulament pentru participarea la Anuală. Cărțile trebuie să fie finalizate în ultimii 4 ani și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei Bucureștene. 

Projects

Arhitectură și experiment

Premiu: 3000 lei + TopWinner AAB2020 Kit

În cadrul secțiunii sunt incluse toate experimentele care au practica și intervenția de arhitectură ca obiect principal. Prin arhitectură și experiment înțelegem diferitele direcții alternative prin care arhitectura influiențează societatea și mediul în care trăim. Câteva direcții pot fi: workshop-uri, ateliere, intervenții de arhitectură socială, participativă, parametrică, ecologică, arhitectură de restaurare și conservare, etc.  Proiectele trebuie să fie realizate de către echipe care să cuprindă și arhitecți membri OAR din București și din țară și arhitecți români stabiliți în străinătate, indiferent dacă sunt membri OAR sau nu. Proiectele trebuie să fie finalizate în ultimii 4 ani și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei Bucureștene. 

Projects

Diplome de arhitectură

Premiu: 3000 lei + TopWinner AAB2020 Kit

În cadrul secțiunii sunt incluse toate proiectele de diplomă de arhitectură din universitățile și facultățile de arhitectură din România și din străinătate care să fie finalizate în anii 2019 – 2020 și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei Bucureștene.

Projects

Calendar

Lansare competiție 10 august 2020
Predare proiecte 18-28 septembrie 2020
Primire și verificare 29 septembrie - 3 octombrie 2020
Preselecție online 4-5 octombrie 2020
Jurizare listă scurtă 6-7 octombrie 2020
PitchDay jurizare publică 8-9 octombrie 2020
Gala Anualei 2020 5 noiembrie 2020
la Biblioteca Națională a României