ro | en

Angela Kovács

Președinte OAR, filiala Mureș
Membru în juriul categoriei Arhitectura amenajărilor interioare, ediția 2022
Membru în juriul categoriei Arhitectura amenajărilor interioare, ediția 2021
Membru în juriul categoriei Cercetare prin arhitectură, ediția 2020

A absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” în 1979. De asemenea, are un master în management public, integrare europeană și marketing urban.

Kovaci a obținut specializări la United States Agency for International Development, RTI International – Local Government Assistance Program și la Harvard Graduate School of Design Center for Urban Development Studies.

Este membru al UAR, OAR, expert tehnic judiciar. Între 2000 – 2008, a fost arhitect-șef al municipiului Târgu Mureș. S-a remarcat pentru inventarierea și protecția monumentelor de arhitectură din județul Mureș. 

Premiată la Conferința Națională de Concept Urban pentru eforturile depuse pentru dezvoltarea urbană modernă a orașului Târgu Mureș.

Angela Kovaci are o experiență ca arhitect și urbanist de mai bine de 30 de ani. De-a lungul anilor a fost recompensată cu nominalizări și premii la competițiile naționale, anuale și biennale. De asemenea, Kovaci este Președintele Ordinului Arhitecților din România – Filiala Mureș și vicepreședinte al Filialei UAR.