ro | en

Angela KOVÁCS

Președinte OAR Târgu Mureș
Membru in juriul categoriei Arhitectura amenajărilor interioare, ediția 2021
Membru in juriul categoriei Cercetare prin arhitectură, ediția 2020

Este absolventă a Institutului de Arhitectură “Ion Mincu” (1979), masterat în management public şi integrare Europeană şi marketing urban, specializări la United States Agency for international Development, RTI International - Local Government Assistance program, Harvard Graduate School of Design, Center for Urban Development Studies. Diverse cursuri de formare şi perfecţionare.

Este membra UAR, OAR, expert tehnic judiciar, membră a comisiilor profesionale locale şi naţionale. În perioada 2000-2008 a fost arhitectul şef al municipiului Târgu-Mureş; experienţă de aproape 30 de ani în profesiunea de arhitect şi urbanist, precum şi în diferite ramuri conexe ale profesiei.

Premiată la Conferinţa Naţională Urban Concept pentru eforturile depuse pentru dezvoltarea urbană modernă a municipiului Târgu-Mureş, s-a remarcat pentru inventarierea şi protejarea monumentelor de arhitectură din judeţul Mureş.

Arhitect practician, a lucrat în mai multe companii, dar şi la propria firma de proiectare arhitectură şi urbanism şi a obţinut nominalizări şi premii la competiţiile, anualele şi bienalele naţionale.

Curatoare a secțiunii Evenimentul de arhitectură și strada ca o scenă, BNA 2018

A fost recent numită luni, printr-un Ordin al ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, în funcţia de membru al Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice de la Sibiu.