ro | en

Adrian Moleavin

Moleavin Arhitectura
Membru în juriul categoriei Arhitectură de portofoliu, ediția 2021

Arh. Adrian Moleavin (România) – este absolvent al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. În 2005 obține diploma de studii superioare în programul postuniversitar „Marketing și calitate cosmotelurică în arhitectură”, iar în 2011 devine Doctor în arhitectură cu cercetarea „Arhitectura cuantică. Aspecte teoretice și practice”. Un an mai târziu, în 2012, este absolvent al cursului “Certified Passive House Designer”, acreditat de Passivhaus Institut din Darmstadt, Germania, fiind specializat în domeniul arhitecturii durabile / eficiente energetic. În același an publică “Arhitectură și cosmologie. Primii pași către o arhitectură cuantică.” La Editura Universitatea Ion Mincu.

Moleavin este lector universitar în cadrul UAUIM din 2003, domeniile sale de expertiză fiind Proiectarea de arhitectură, Proiectarea de construcții ecologice și sustenabile, Educația de arhitectură, Știința Complexității și aplicațiile specifice practicii de arhitectură.

Arhitectul Adrian Moleavin profesează în cadrul biroul propriu de arhitectură și în colaborare cu firme naționale și internaționale pentru proiecte de locuințe individuale și colective, spatii pentru birouri, dotări sportive, turistice și medicale, atât în România, cat și în străinătate.

Susține conferințe și a fost distins cu premii și nominalizări la concursuri naționale și internaționale.