ro | en
Anuala de Arhitectură București » Andreea Marinescu

Andreea Marinescu

Membru în juriul categoriei Arhitectura amenajărilor interioare, ediția 2020

Andreea Maria Marinescu este arhitect din 2006, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, este doctor în arhitectură și asistent universitar în Catedra “Bazele Proiectării de Arhitectură” a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București.

Lucrările biroului Andreea Marinescu Arhitectură (înființat în 2013), au fost premiate în cadrul Anualei de Arhitectură 2019 București, precum și în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură 2018.

Premiul secțiunii „Amenajări rezidențiale, categoria „Arhitectura spațiului interior” la Anuala de Arhitectură București, ediția 2019.

Premiul secțiunii „Design interior” - Bienala Națională de Arhitectură 2018, București.

„Arhitectura și amenajările interioare reprezintă pentru mine unul și același lucru. Consider că una fără alta nu pot exista. Când încep să lucrez la un proiect de arhitectură, finalizez prin a gândi piese de mobilier sau mici obiecte de design care se integrează perfect în acel spațiu arhitectural. Prin munca mea, încerc să înțeleg firescul și esența lucrurilor, conducându-mă la un design reținut susținut de detalii, materiale, texturi, lumină, fluiditate si sensibilitate.”