ro | en

Irina Meliță

Poster
Membru în juriul categoriei Arhitectură de portofoliu, ediția 2021

Arh. Irina Meliță (România ) – este partener în biroul de arhitectură Poster, fondat împreună cu Ștefan Simion în 2007, şi Vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor Filiala Bucureşti. A studiat arhitectura la Universitatea de Arhitectură și Ubanism ‚Ion Mincu’ din București între 1998 si 2004, absolvind ulterior şi Masterul de Dezvoltare Urbană Integrată în cadrul aceleiași instituții. Timp de patru ani - 2004-2008 - , a colaborat la „Ion Mincu” ca asistent în cadrul atelierului anul I. Între 2004 și 2007 a lucrat ca arhitect în birouri din București, Geneva și Paris. 

În perioada 2013-2014, Poster a activat în Elveția, Irina având atunci ocazia să fie un semestru asistent la École polytechnique fédérale de Lausanne. 

Irina a fost membru al grupului de lucru Concursuri de la Ordinul Arhitecţilor între 2014 şi 2018, acesta fiind un subiect important pentru ea, prioritar şi în mandatul de vicepreşedinte OAR Filiala Bucuresti. 

Poster a participat la numeroase concursuri de arhitectură, având proiecte câştigătoare de arhitectură, amenajare de interior şi spaţiu public.

Irina Meliță impreuna cu Stefan Simion sunt iniţiatorii şi redactorii-șefi ai revistei-jurnal de arhitectură online, Mazzocchio (www.mazzocchioo.com).

Biroul Poster este curatorul Pavilionului Romaniei la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2021, cu proiectul Fading Bordders (www.fadingborders.eu) - Premiul I la concursul pentru desemnarea proiectului pentru reprezentarea României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2020.