ro | en

Mario Kuibuș

Re-act Now Studio
Membru în juriul categoriei Arhitectură de portofoliu, ediția 2021

Arh. Mario Kuibuș (România) este absolvent al UAIUM din București (1982-1988). El este Managing Partener în cadrul biroului de arhitectura Re-act Now Studio

După terminarea facultății, petrece nouă ani în Viena unde dobândește experienţă . Se întoarce în 1998 în ţară și coagulează în jurul lui o echipă dinamică şi reactivă numită Re-Act Now. Începe și se implică activ în viaţa publică a Bucureştiului ca membru fondator al diverselor asociaţii de profil, prin expoziţii-manifest, conferinţe și prin activitatea sa didactică universitară. Alaturi de echipa Re-Act Now Kuibuș câștigă numeroase premii de arhitectură.

Arhitect bucureștean de referință, Kuibuș are proiecte coerente care urmăresc schimbarea și reconfigurarea spațiului urban. Are în portofoliu proiecte importante care sunt reprezentative pentru arhitectura românească contemporană. 

În 2009 publică “Organisme reactive” la editura Fundația Arhitext Design, iar în 2017 este nominalizat la premiile RBA (Romanian Building Awards). 

Kuibuș crede că există o frumusețe puțin exploatată a zonei de arhitectură și urbanism prin faptul că arhitecții pot deveni un fel de manageri culturali ai marilor orașe. Pentru Kuibuș este important ca modernitatea să fie acceptată ca idee de contemporaneitate prin creșterea tuturor proiectelor pe imaginea valorii locale.