Premiul secțiunii „Restaurări”

Reabilitare mansardă sediul revistei TABU (Academia Cațavencu)

bd. Elisabeta, București
Proiect: arh. Raluca POPP, arh. Florin LAZĂR

Amenajat într-un fost depozit, podul unei construcţii cu valoare arhitecturală, sediul revistei TABU, a fost gândit să reprezinte şi să acomodeze spiritul creativ al acestui tânăr colectiv redacţional. Conservarea structurii existente din stâlpi, grinzi, cleşti de lemn şi îmbinarea acesteia cu sticlă şi metal, au răspuns atât cerinţelor funcţionale cât şi rigorilor impuse de normele restaurării. Constrângerile nu au influenţat decât pozitiv ideea generală a amenajării, oferind acestui spaţiu anost şi întunecos noi valenţe şi posibilităţi de exploatare prin transferarea luminii naturale din plan vertical în plan orizontal, cu ajutorul ferestrelor de mansardă.