ro | en

Imobil Camin Studentesc

București, România
Autori: arh. Alexandru Aprodu, arh. Alexandru Măntoiu, arh. Roxana Bâra, arh. Andrei Nicolae, arh. Octavia Popeea, arh. Iustin Popescu / OOPY Arhitectura
Colaboratori: Arhitectură interioară: Arh. Răzvan MOȘNEAG
Structură: Ing. Marian Chirianu, Ing. Adrian STĂNESCU
Instalații: Ing. Radu NICOLAE (electrice), Ing. Giugliano
MELLA (HVAC), Ing. A. Pirciu / Ing. C. Zabet (sanitare)

Fotografie de arhitectură: Valentin MIREA

Comentariul autorului

Proiectul propune un imobil care se integrează funcțional și volumetric urban în contextul zonei Timpuri Noi – Blv. Șincai. Este realizat din două corpuri cu regim de înălțime D+P+8E- respectiv D+P+7E-8E, legate printr-un nod de circulație și străbătute de spații publice interioare ce pot funcționa în sistem semideschis, fiind interfața de comunicare a clădirii cu exteriorul. Acestea sunt organizate într-o spirală spațială ascendentă care culminează cu terasa în consolă - element de accent pe fațadă și spațiu de loisir și vizibilitate asupra orașului.
Proiectul a reprezentat un prilej de a crea spații publice, dedicate studenților, care se întrepătrund cu funcțiunea de locuire: spații de lectură și recreere, organizate pe doua niveluri, accesibile din circulația de nivel, și care ritmează și dinamizează parcursul interior.
Foyer-ul de la nivelul parterului cuprinde o zonă de recepție, spații de așteptare, bar, etajele 1-8 adăpostesc camere de cazare, spații de lectură, studiu sau atelier și spații utilitare aferente, (depozit de materiale, spălătorie și uscătorie, camera IT), spații tehnice la etajul 8 (centrală termică, centrală de ventilație) iar parcajele sunt realizate la demisol și partial și în parter.



Alte lucrări cu aceiași autori: