Lobby Baneasa

București, România
Autori: arh. Miruna PRIBEAGU – arhitect, arh. Dan - Gabriel PRIBEAGU – arhitect, arh. Alexandru RĂDUȚ – arhitect / SC REFLEX ARCHITECTURE SRL
Colaboratori: arh. Laura Lascar
arh. Horia Horobeanu

In amenajarea lobby-ului, premergator shopping-ului, in cadrul Concept Store Baneasa, am incercat sa contrabalansam caracterul comercial/material al functiunii, inducand ideea unui parcurs la munte, unde nu destinatia este importanta ci trairea lui.
Muntele, un simbol puternic, energizeaza spiritul, iar parcursul ne aduce mai aproape de elementele simple, de natura si frumusete. Padurea ,de la baza muntelui, localizata la parter, este sugerata prin prezenta siluetelor de arbori pierduti, intr-un fond laptos de sticla.
Terenul accidentat al muntelui este transpus in plafonul de lemn dispus in unghiuri diferite, localizat la etaj, iar indicatoarele parcursului sunt sugerate fin, prin insertii de lemn in pardoseala ceramica. Traseul prelungit al rampei, indruma trecatorul sa vizualizeze lent, sa constienizeze si sa nu ramana indiferent la la scenografia creata. Lumina este dispusa astfel incat sa sugereze o dimineata calda de vara, in care natura se trezeste la viata, picaturi de roua cad din tavan si elemente simple creaza o difuzie placuta a luminii.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2017, secţiunea Arhitectura spațiului interior
Fromagerie
arh. Miruna PRIBEAGU, arh. Dan - Gabriel PRIBEAGU, arh. Alexandra-Maria CRIȘAN
Ediţia 2015, secţiunea arhitectura rezidențială / locuințe colective
Premiul secțiunii Arhitectura rezidențială – locuințe colective (ex-aequo)
Floreasca 1
arh. Mario KUIBUȘ, arh. Adrian OANCEA, arh. Oana PURICE, arh. Alina STOICA, arh. Andrei CEBOTARU, arh. Alexandru RĂDUȚ