ro | en
Apartament Floreasca

Apartament Floreasca

Autori: Florentina Trifu, Alina Surduleasa
Birou de proiectare: Atelier leMur

Colaboratori: Erimescu Patricia, Barbu Alexandru

Comentariul autorului

Proiectul realizat este unul care urmărește linii simple, finisaje de calitate și accente care să pună întregul context în valoare.

Amenajarea a avut ca scop ulterior închirierea, motiv pentru care bugetul a fost limitat la suma de 15.000 de euro, de la finisaje, până la obiecte sanitare, electrocasnice și mobilier. Prin urmare, aceasta considerăm că a fost una dintre cele mai mari provocări.

Targhetul principal a fost să folosim finisaje de calitate, cum ar fi parchet de lemn, microciment sau plăci de mozaic ceramic. Mobilierul a fost în mare parte realizat la comandă, pornind de la dulapurile fin încastrate în nișe dedicate, până la biblioteca și pat. Masă reprezintă și ea un obiect de referință a amenajării, fiind o combinație între un blat din lemn vechi, recuperat, adus de la Sibiu și picioarele de metal și lemn, realizate de prietenii de la COlaboratory. Tot cu ajutorul lor am realizat și patul de inspirație japoneză și biblioteca din metal și lemn.

De la culoril neutre și materiale naturale până la linii metalice și texturi fine de catifea, proiectul își păstrează o coerentă în detalii și da naștere unui spațiu pe cât de minimalist, pe atât de călduros.