ro | en
Apartament Londra

Apartament Londra

Autori: arh. Octavian Cazacu, arh. Anca Dumitrescu, arh. Andreea Cornila, arh. Cristiana Moisanu
Birou de proiectare: 441 Design Studio

Comentariul autorului

Apartamentul din strada Londra este un etaj de vila interbelica de 133mp, compus din 3 dormitoare, living, dinning, bucatarie si 2 bai. Este un apartament cu personalitate, camere inalte, parchet masiv si placari tip mozaic originale. S-a dorit din prima faza sa se pastreze cat mai mult din elementele originale ale cladirii, astfel ca am ales sa facem interventii noi de placari doar acolo unde era necesar si anume in bai, bucatarie si in holul de acces unde placarile originale fusesera inlocuite in timp. Clientii sunt o familie tanara cu 2 copii mici astfel ca s-a propus un stil mix intre clasic si modern care sa reflecte atat personalitatea cladirii dar si varsta lor.
Livingul este in stransa legatura cu dinningul fijnd separate de un bovindou original cu usi armonice. Cromatica in aceste doua incaperi este in stransa legatura deoarece cele doua spatii in cea mai mare parte a timpului sunt percepute impreuna, astfel culoare verde a mobilierului se regaseste si in biblioteca impunatoare din dinning dar si in corpul de TV in linii moderne din living. Pentru a echilibra aceasta culoare puternica peretii au ramas in culori deschise iar piesele de dimensiuni mari cum ar fi canapeaua si covorul sunt in nunte deschise de roz. Astfel am introdus si elemente mai feminine care sa reflecte dinamica clientilor.
Cornisele de tavan au fost refacute si completate cu chenare clasice pe pereti. Pentru a prinde totusi o nota moderna, partea de jos a peretilor a fost vopsita in gri pana la braul aplicat.
Un alt element des intalnit in aceste spatii este forma ovala. Masa de cafea, patternul covorului, forma simpla a candelabrului se completeaza cu arcadele bibliotecii si forma mesei de dinning dar si cu alte elemente din intreaga casa.
Piesa centrala, alaturi de biblioteca, o reprezinta masa de dinning din lemn de nuc ce s-a dorit accentuata printr-o serie de corpuri de iluminat.
Aceeasi culoare verde se regaseste si in mobilierul de bucatarie care desi are dimensiuni reduse poate sa acomodeze si o mica zona de luat masa. Placarile de pardoseala sunt realizate cu placi ceramice de dimensiuni mari cu intarsii de lemn.
Dormitorul matrimonial a fost gandit intr-un stil modern cu tablie din riflaj de lemn si zona de citit la geam. Clientii, un cuplu foarte tanar si-au dorit un dormitor aerisit, cu strictul necesar care sa raspunda nevoilor lor fara sa aglomereze spatiul. Tablia patului din riflaj de lemn care se transforma in bancuta devine elemntul central si inglobeaza prizele, intrerupatoarele si aplicele de la pat.
Baia matrimoniala are un aer usor industrial datorita inchiderilor de sticla cu metal negru si a corpurilor de iluminat. O combinatie echilibrata intre placarile de terazzo si lemnul de nuc. Forma ovala a cazii freestanding se ragaseste si in alte elemente cum ar fi: aplica de pe perete, oglinda si rafturile din zona cazii.



Alte lucrări cu aceiași autori: