ro | en
Ediţia '09: prezentare | înscriere | proiecte | premii | imagini

ANUALA DE ARHITECTURĂ BUCUREŞTI, EDIŢIA a VII-a 2009

I. PREZENTARE GENERALĂ

Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România anunţă organizarea ANUALEI DE ARHITECTURĂ BUCUREŞTI - ediţia a VII-a 2009. Evenimentul se va desfăşura în perioada 14-28 mai 2009 în spaţiul expoziţional Sala Dalles aflat pe Bulevardul N. Bălcescu nr. 18. În scopul de a reflecta cât mai corect activitatea profesională a membrilor filialei, ANUALA DE ARHITECTURĂ BUCUREŞTI cuprinde, ca eveniment central, o expoziţie - concurs, conţinând lucrări finalizate până în luna aprilie 2009.

Toţi membrii Filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, inclusiv cei din Diaspora, sunt invitaţi să participe la această manifestare expoziţională la una sau mai multe secţiuni, cu una sau mai multe lucrări reprezentative. Participanţii trebuie să aibă cotizaţia achitată la zi (inclusiv pe anul 2009 - se achită până la 30 aprilie 2009).

La secţiunea "Proiecte de diplomă" pot participa numai absolvenţii Facultăţilor de arhitectură bucureştene promoţie 2008 (sesiunea iulie 2008 - februarie 2009).

Secţiunile expoziţiei-concurs

Expoziţia-concurs este organizată pe şapte secţiuni:

  1. Arhitectură
  2. Amenajări şi design de interior
  3. Restaurare şi reabilitare
  4. Studii şi proiecte (nerealizate), concursuri de arhitectură
  5. Fotografie de arhitectură
  6. Carte de arhitectură
  7. Proiecte de diplomă

Jurizarea expoziţiei-concurs

Înainte de a fi prezentate în expoziţie, lucrările vor fi supuse unui proces de jurizare. Jurizarea proiectelor înscrise va fi realizată de trei jurii specializate, propuse de către Consiliul Director al Filialei. Juriul pentru primele cinci secţiuni va fi compus din 5 membri şi va avea ca preşedinte un arhitect străin invitat, doi arhitecţi români activând în străinătate şi doi arhitecţi activând în ţară, în alte filiale teritoriale ale OAR. Secţiunile cinci şi şase vor avea fiecare un juriu separat, format din trei membri. Pentru fiecare secţiune, vor exista trei nominalizări, din care se va acorda un singur premiu.

Înscrierea în Anuală se face numai pe baza Formularului de Înscriere (vezi anexa), însoţit obligatoriu de CD-ul conţinând materialele solicitate pentru realizarea Albumului Anuala de Arhitectură Bucureşti 2009. Acestea se vor depune la sediul OAR Filiala Bucureşti - secretariat, cu menţiunea "pentru expoziţia-concurs a Anualei de Arhitectură Bucureşti 2009".

Juriul poate respinge înscrierea în concurs a lucrărilor care nu întrunesc standardele tehnice şi calitative ale Anualei.

Conducerea filialei îşi rezervă dreptul de a face o selecţie a proiectelor care vor fi expuse in funcţiile de rezultatele jurizării şi de spaţiul expoziţional disponibil.

Toate proiectele prezente in expozitie vor fi incluse în Albumul Anuala de Arhitectură Bucureşti 2009.

II. CALENDARUL ANUALEI DE ARHITECTURĂ BUCUREŞTI 2009

III. PREMIILE ANUALEI DE ARHITECTURĂ BUCUREŞTI 2009

  1. Premiul secţiunii Arhitectură 1.000 Euro
  2. Premiul secţiunii Amenajări şi design interior 750 Euro
  3. Premiul secţiunii Restaurare şi reabilitare 750 Euro
  4. Premiul secţiunii Studii şi proiecte (nerealizate), concursuri de arhitectură 750 Euro
  5. Premiul secţiunii Fotografie de arhitectură 500 Euro
  6. Premiul secţiunii Carte de arhitectură 750 Euro
  7. Premiul secţiunii Proiecte de diplomă 500 Euro
  8. Premiul Preşedintelui Filialei 1.000 Euro

De asemenea, păstrând tradiţia anilor precedenţi, se va acorda Premiul de Excelenţă, Opera Omnia, unui arhitect senior, pentru întreaga activitate (1.000 Euro).

* Eventualele întrebări vor fi adresate Comisarului Anualei, d-lui Arh. Bruno Andreşoiu, pe adresa de e-mail a Filialei Teritoriale OAR Bucureşti: oarbuc@rdsmail.ro (data limită: luni, 20 aprilie 2009). Răspunsurile la întrebări vor fi transmise până miercuri, 22 aprilie. Începând cu această dată, toate întrebările şi răspunsurile vor fi postate şi pe site-ul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2009 (www.anuala.ro)