ro | en
Anuala de Arhitectură București » 2021 » Arhitectură construită

Expoziție-concurs AAB2021: Arhitectură construită

Regulament Anuala de Arhitectura Bucuresti 2022

Juriu –

Octavio Mestre
Jonathan Sergison
Hildegard Brandl
Holger Meyer
Pit Kuffer
Smaranda Baciu
Consilier la secțiunea „Patrimoniu”
Vera Dobrescu
Consilier la secțiunea „Peisaj și spațiu public”
Raluca Vișinescu
Consilier la secțiunea „Peisaj și spațiu public”

Secțiuni:

Arhitectura locuinței individuale

În cadrul secțiunii sunt incluse toate proiectele axate pe locuirea individuală. Proiectele participante trebuie să fie realizate în București sau în țară de către arhitecți OAR București, precum și de către arhitecții OAR din țară care au construit în București. Arhitecții români stabiliți în străinătate pot participa cu proiecte care se încadrează în prezenta secțiune, indiferent dacă sunt membri OAR sau nu. Proiectele trebuie să fie finalizate în ultimii 4 ani și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei Bucureștene. 

Proiecte

Arhitectura locuinței colective

În cadrul secțiunii sunt incluse toate proiectele axate pe locuirea colectivă. Proiectele participante trebuie să fie realizate în București sau în țară de către arhitecți OAR București, precum și de către arhitecții OAR din țară care au construit în București. Arhitecții români stabiliți în străinătate pot participa cu proiecte care se încadrează în prezenta secțiune, indiferent dacă sunt membri OAR sau nu. Proiectele trebuie să fie finalizate în ultimii 4 ani și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei Bucureștene.

Proiecte

Arhitectură publică

În cadrul secțiunii sunt incluse toate proiectele cu următorul program: clădiri de birouri, administrație, turism, sănătate, culte, cultură, sport, industrie, comerț, retail. Proiectele trebuie să fie realizate în București sau în țară de către arhitecți OAR București, precum și de către arhitecții OAR din țară care au construit în București. Arhitecții români stabiliți în străinătate pot participa cu proiecte care se încadrează în prezenta secțiune, indiferent dacă sunt membri OAR sau nu. Proiectele trebuie să fie finalizate în ultimii 4 ani și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei Bucureștene.

Proiecte

Arhitectură și patrimoniu

În cadrul secțiunii sunt prezente proiecte de restaurare, de conservare dar și proiectele de intervenție pe clădiri existente, de conversie și reabilitare. Proiectele trebuie să fie realizate în București sau în țară de către arhitecți OAR București, precum și de către arhitecții OAR din țară care au construit în București. Arhitecții români stabiliți în străinătate pot participa cu proiecte care se încadrează în prezenta secțiune, indiferent dacă sunt membri OAR sau nu. Proiectele trebuie sa fie finalizate în ultimii 4 ani și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei Bucureștene. La această secțiune, subiectul fiind patrimoniul, Organizatorul Anualei a propus ca doamna arhitect Smaranda Baciu să fie consilier profesional pentru juriul acestei secțiuni.

Proiecte

Peisaj și spațiu public

Secțiunea are la bază buna colaborare între OAR Bucuresti și USAMV, Departamentul Peisagistică și Biodiversitate. În cadrul secțiunii sunt prezente proiecte de amenajări de peisaj, grădini și parcuri publice sau private, spații publice. Proiectele trebuie să fie realizate în București sau în țară de către echipe de peisagisti, arhitecți membri OAR București sau OAR din țară. Peisagiștii și arhitecții români din diaspora  stabiliți în străinătate pot participa cu proiecte care se încadrează în prezenta secțiune, indiferent dacă sunt membri OAR sau nu. Proiectele trebuie să fie finalizate în ultimii 10 ani și să nu mai fi participat la alte ediții ale Anualei bucureștene.

Proiecte