ro | en
Anuala de Arhitectură București » Hildegard Brandl

Hildegard Brandl

UNTH2B
Membru în juriul categoriei Arhitectură construită, ediția 2021

Arh. Hildegard Brandl (România) – a părăsit România când avea doar cinci ani. S-a întors în țară timp de un an în 1995 pentru a studia arhitectură la Univeristatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” din București. După ce a obținut diplomă de arhitect la Technische Universitat Dortmund din Germania, Brandl a practicat meseria mai mulți ani. A mers în Venezuela pentru 6 ani și a înființat primul birou de arhitectură. În 2009, se întoarce în Europa și alege România pentru a înființa propriul birou de arhitectură.

Brandl începe să fie foarte activă că antreprenor-voluntar, fiind puternic implicată în proiectele liderilor de afaceri din România.

În prezent deține firma de arhitectură UNITH2B, cu 20 de arhitecți angajați, CA de aproape 1 milion €, www.unith2b.com.

Hildegard este membru fondator și board ASAR Asociația Societatiilor de Arhitectură reunind 50 din cele mai mari birouri de arhitectură - www.asar.org.ro

De asemenea, este membru AHK Camera Româno-Germană de Comerț și membru RBL

Romanian Business Leaders, coordonator al proiectului ANTREPRENORESTI -Adoptă un sat, precum și membru fondator www.robelo.ro Romanian Best Locations.

A câștigat premii importante ca arhitect: Premiul I – Academia de Arhitectură, Bienala de la Veneția, Italia (1994), Premiul II – Concursul de Arhitectură pentru linia de metrou - “Wehrhahn”, Düsseldorf, Germania (2001), Premiul I la concursul de Arhitectură pentru sanatoriul “Bad Neuenahr” – Germania (2002).

În prezent este senator în Parlamentul României.