ro | en
Anuala de Arhitectură București » Jonathan Sergison

Jonathan Sergison

Sergison Bates architects
Membru în juriul categoriei Arhitectură construită, ediția 2021

Arh. Jonathan Sergison (Londra/Zurich/Bruxelles) s-a născut în 1964 în Marea Britanie, St. Asaph, al doilea cel mai mic oraș ca populație și zona urbană din Regat. Sergison a absolvit Architectural Association în 1989. A câștigat experiență profesională lucrând pentru David Chipperfield și David Fretton, doi maeștri ai arhitecturii.

Împreună cu Stephen Bates fondează biroul de arhitectură Sergison Bates la Londra(1996), apoi în Zurich (2010) și Bruxelles (2019).

Sergison Bates se concentrează pe clădiri rezidențiale, proiecte publice și instituționale din Marea Britanie, Europa Continentală și China. Realizează proiecte de o mare importanță civică precum transformarea fostei fabrici de mașini Citroën din centrul orașului Bruxelles în Muzeul de Artă Modernă și Contemporană în Kanal-Pompidou. Din 2008, Jonathan Sergison începe să predea la Accademia di Architettura din Mendrisio.

Sergison Bates a fost distins cu Premiul  Schelling pentru Arhitectură și Medalia de Aur Tessenow în 2006. De asemenea, biroul de arhitectură a câștigat numeroase premii RIBA și premii internaționale.