ro | en
Anuala de Arhitectură București » Jette Cathrin Hopp

Jette Cathrin Hopp

Membru în juriul categoriei Arhitectură construită, ediția 2020

Jette Cathrin Hopp s-a născut în 1971, a crescut şi s-a format în creuzetul a trei culturi – norvegiană, germană şi daneză.

A lucrat pentru Snohetta din 2005, în cea mai mare parte ca Director sau membru al grupului de conducere, fiind responsabilă de partea de achiziţii şi de proiectele noi.  Este experimentată în practica proiectelor complexe, fie în Norvegia, fie în afara ei, motive pentru care a condus numeroase proiecte şi concursuri internaţionale. Este mereu prezentă cu intervenţii la simpozioane, conferinţe şi în participă la activităţile instituţiilor internaţionale, pretutindeni prezentând filozofia echipei Snohetta şi ideile legate de aceasta. A fost de mai multe ori membru al unor jurii de specialitate şi al unor competiţii de arhitectură.

În calitate de critic, Jette Cathrin Hopp este în mod curent oaspetele unui impresionant număr de universităţi din toată lumea.

A fost liderul proiectului pentru muzeul din Ventrul King Abdul Aziz pentru Ştiinţă şi Cultură în Dharhan – Arabia Saudită, dar şi pentru lucrarea aferentă Operei Norvegiene de Stat şi a Baletului de Stat în Oslo, şi manager de proiect pentru un uriaş complex hotelier din Hvar, Croaţia. A supravegheat importante proiecte internaţionale care au promovat criterii de înaltă sustenabilitate: Astana Expo 2017 "Future Energy" în Kazakhstan; Lingkong Soho Shanghai, China; Elbtower in Hamburg. De asemenea, a fost implicată în realizarea câtorva proiecte inovatoare “prietenoase cu mediul” (environmentally friendly) în Norvegia – Powerhouse One în Trondheim, şi în faza de concept a realizării proiectului Powerhouse Kjorbo în Snadvika, prima casă din lume renovată conform criteriilor casei energetice.