ro | en

Marc Jay

WE Architecture
Membru în juriul categoriei Arhitectura amenajărilor interioare, ediția 2021

Arh. Marc Jay – absolvent al Academiei Regale Daneză de Artă, Facultatea de Arhitectură în 2005. După absolvire, Marc a lucrat ca architect în Barcelona la Carmen Pinos . Este unul dintre cei care gândea lucrările pentru concursuri. După experiența din Capitala Spaniei, se mută în Copenhaga și lucrează pentru Bjarke Ingles Group (BIG). 

Marc Jay este membru fondator și proprietar – împreună cu

Julie Schmidt-Nielsen – al biroului de arhitectură WE Achitecture din Copenhaga. Cei doi parteneri au înființat biroul în 2009, extinzându-și activitatea mai apoi în Barcelona și New York.

Echipa realizează proiecte importante, recompensate cu numeroase mențiuni și premii. Realizările biroului au fost incluse în publicații precum New Wave of Danish Architecture sau A+U Super Danish.

WE Architecture are proiecte peste tot in lume, proiecte care depășesc granițele profesionale care rezolvă cerințe complexe oferind cea mai bună perspectivă și precizie.

Marc Jay a ținut prelegeri la The Royal Danish Academy, School of Fine Arts and Architecture și a organizat workshopuri la Aalborg University, Aarhus School of Architecture and Lund University.