ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Carte de arhitectură”

Discursurile (post)moderne ale arhitecturii

Autori: Ioan ANDREESCU, Vlad GAIVORONSCHI
Coautori: Editor și postfață: Arpad ZACHI, prefața: Dana VAIS
Editura: Editura Fundației Arhitext Design

Comentariul autorului

Această monografie prezintă lucrările celor doi arhitecţi români contemporani, Ioan Andreescu şi Vlad Gaivoronschi şi continuă eforturile Fundaţiei Arhitext design de a construi o imagine de ansamblu asupra arhitecturii de calitate şi a arhitecţilor contemporani de valoare, din România şi de a îi promova pe aceştia la nivel naţional şi internaţional, monografia fiind bilingvă.

Monografia este o carte tematică ce îşi propune să prezinte direcţiile mari abordate de cei doi arhitecţi timişoreni, Ioan Andreescu şi Vlad Gaivoronschi. Alături de peste 20 de proiecte prezentate în imagini, planuri, schiţe, desene, cartea curpinde un articol teoretic referitor la arhitectura celor doi arhitecţi, scris de Dana Vais, texte de prezentare ale proiectelor scrise de autorii lucrărilor, CV-urile acestora şi un epilog, semnat Arpad Zachi.

«Firma Andreescu şi Gaivoronschi este un reper, pe care te poţi baza atunci când vrei să defineşti ceva categoric reprezentativ pentru arhitectura românească de azi, sau pentru un mediu arhitectural local remarcabil – Timişoara. Ioan Andreescu şi Vlad Gaivoronschi ocupă de aproape două decenii o poziţie de autoritate certă şi continuă să nu o dezmintă.» – Dana Vais