Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2017 » Arhitectura civică și corporate
ro | en

Sediul Aerzen Romania

Tunari, jud. Ilfov, România
Autori: arh. Alexandru-Ion MUNTEAN – Autor, arh. David STANCU – Coautor / studio EST
Colaboratori: Structura: ing. Radu Matei
Instalatii: ing. Alecsandru Stancu

Like

Comentariul autorului

Amplasat în zona Tunari, Sediul Aerzen România funcționează ca birou de vânzări și relații cu publicul dar și ca service pentru compresoare industriale. Clădirea se împarte în două din punct de vedere al funcțiunii, tipului de structură și modului de tratare al fațadei: partea birourilor, din beton armat cu o fațadă ventilată gri și partea industrială cu structură metalică și panouri de fațadă albastre. Cele două părți iau forma unor volume distincte alipite ce pot fi ușor citite la nivelul străzii.
Ne-am propus să evităm clișeele asociate de regulă cu o clădire industrială și să proiectăm mai mult decât o "hală" plecând de la volumetrie și continuând cu utilizarea tablei ondulate montată vertical și orizontal. Astfel am obținut o fațadă sensibilă la modificările de lumină din mediu, care atrage atenția asupra mișcării soarelui pe cer schimbându-și culoarea în diversele momente ale zilei.