Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Cercetare prin arhitectură / Arhitectură participativă
ro | en

Centru de zi în Berceni

Autori: arh Vlad Stoica
Birou: Wolfhouse Productions

Colaboratori: Matka, Nod makerspace, foto Marius Vasile

Like

Comentariul autorului

Mediul în care se formează copii este foarte important pentru dezvoltarea lor psihologică și emoțională. În România, spațiile pentru educație nu sunt adecvate. În plus, spațiile educaționale din medii defavorizate nu stimulează și nu atrag copiii sau profesorii. În 2015, am făcut parte, ca arhitecți, din proiectul pilot "Spații creative pentru educație" la Centrul de Zi "Eu și prietenii mei". Spațiile Centrului de Zi sunt amenajate pentru multifuncționalitate, în funcție de activitățile educaționale care au loc la momente diferite. Mobilierul poate fi ușor mutat și reconfigurat de către copii și profesori, materialele folosite sunt rezistente la șocuri, rezistente la zgârieturi și ușor de curățat. Proiectul a fost o colaborare de succes cu artiști, designeri, arhitecți implicați în educație.