Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Cercetare prin arhitectură / Arhitectură participativă
ro | en

Complex multifuncțional de integrare și dezvoltare socială

Autori: arh. Marius Velicu, urb. Adriana Velicu, arh. peisagist Nicola Triboi, urb. Stefania Buzatu
dublu V studio

Colaboratori: Ștefan Coman specialist proiecte sociale, Fundația „Păstorind o inimă de copil”

Beneficiar: Fundația „Păstorind o inimă de copil”

Like

Comentariul autorului

Conceptul proiectului vine în întampinarea ideii de crestere a copiilor intr-o mini-comunitate rurală, propunând un ansamblu de locuințe individuale, coagulate in jurul unui spațiu comunitar specific ambiențelor rurale montane. Pentru a crea sentimental de “acasa”, fiecare locuinta din complex este pozitionată in relație cu o gradină proprie/intimă și sunt propuse amenajari care pot incuraja copiii la asumarea spatiului exterior. Arhitectura casele, cât si construcțiile adiacente din complex propun soluții constructive locale și pot transmite valori și sentimente de apartenență la acest loc.


2019
Cercetare prin arhitectură
Arhitectură participativă