ro | en

Centrul NOUVEAU

str. Lipscani, sector 3, București
Proiect: TOFAN ARKITECT
Autori: arh. Bogdan Tofan
Colaboratori: arh. Claudia Dragomir, arh. Raluca Manolache, st.arh. Felicia Popescu

Comentariul autorului

Proiectul a avut drept scop restaurarea, modernizarea şi remodelarea spaţiului interior pentru a găzdui funcţiunea de birouri la etajele 1-4, mansarda şi spaţiile comerciale de la parter.

Faţadele au fost refăcute în stil 1900, iar faţada Sud va deveni în viitor un perete interior al unui salon urban, care, iluminat, va crea o imagine zveltă a întregului ansamblu proiectat. Studiind arhitectura imobilului s-a încercat redarea filonului decorativ al arhitecturii, plecând de la spiritualitatea vechiului Egipt, prezentă prin capitelurile de papirus şi statuile lui Osiris şi Horus, amintind de Renaşterea Italiană prin fântâna arteziană în formă de cruce papală din axul pasajului şi poposind în modernitate, însoţiţi de maestrul Art Nouveau, Alphonse Mucha, ale cărui tablouri amintesc de "Primavera" lui Boticelli.

Birourile clasa A din acest imobil sunt dotate la cel mai înalt nivel de tehnicitate şi beneficiază de singurul sistem de iluminat integrat din România. Îmbinarea dintre istorie şi tehnologie constituie un punct forte pentru cei interesaţi.



Alte lucrări cu aceiași autori: