ro | en
Premiul secțiunii „Amenajări interioare”

Amenajare locuință

str. Av. Negel Gheorghe, București

Comentariul autorului

Tema de proiectare a constituit-o amenajarea unui imobil Ds+P+E+M din cadrul ansamblului de locuinţe cuplate realizat spre sfârşitul anilor '30 în zona Drumul Sării din Bucureşti. Proiectul de amenajare a urmărit conceperea unui spaţiu de locuit care să corespundă standardelor actuale. S-a avut în vedere în primul rând fluidizarea spaţiului. Întrucât structura de pereţi portanţi nu a permis o eliberare semnificativă de elementele de compartimentare, fluidizarea s-a realizat prin regândirea în întregime a circulaţiei pe verticală a casei. Podul, greu accesibil în faza iniţială, a fost astfel integrat în ansamblul locuinţei, adăpostind la dorinţa beneficiarilor dormitorul matrimonial. Subsolul a fost de asemenea inclus în această succesiune pe verticală a spaţiilor de locuit şi va găzdui un spaţiu pentru home cinema şi audiţii.



Alte lucrări cu aceiași autori: